<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter & Kunskap

Här samlar vi innehåll som vi hoppas ska väcka en tanke och inspirera på din väg mot nya digitala möjligheter.

cloud_course_tack

Webinar

Så gör du en säker, skalbar och smidig resa till molnet

White Paper Säkerhetskultur

white paper

Så bygger ni en säkerhetskultur att lita på

Ta del av kloka råd och tips kring hur du skapar en kultur som gör er bättre rustade för en cyberattack.

Webinar_ SoMe_IKON

Webinar on demand

Så bygger du en säkerhetskultur att lita på

I takt med att antalet cybersäkerhetsincidenter ökar sjösätter många verksamheter interna utbildningar för att öka medarbetarnas kunskap och motståndskraft. Men räcker verkligen de insatser som görs? Eller krävs mer? I det här webinariet ger vår expert Christoffer konkreta tips på hur cybersäkerhetsarbetet kan få ett naturligt fäste i din verksamhets kultur för bästa effekt!

Webinar_ SoMe_IKON

Webinar on demand

Så skapar du en datadriven organisation

Vi lever i en värld där information blir en allt viktigare faktor för att fatta beslut och att förstå samband mellan olika yttre förhållanden. Ta del av våra experters bästa tips på hur du kan sluta "killgissa", börja fatta datadrivna beslut och skapa värde för din organisation!

PowerBI + Pyramid

Webinar on demand

Integration mellan Power BI & Pyramid

Ta välgrundade beslut med Power BI för Pyramid! Upptäck kraften i en sömlös integration mellan Microsoft Power BI och Pyramid. Specifikt utformad för att snabbt omvandla dina försäljningsdata till strategisk insikt.

Två personer pratar med varandra i kontorsmiljö

Artikel

NIS2 - behöver vi agera?

NIS2 är EU-direktivet som följer upp och utökar det tidigare NIS-direktivet. Vad är NIS2 och hur vet du om du omfattas av direktivet, samt vad behöver man då i så fall göra som verksamhet?

Utvecklare_AI

Artikel

AI ur en utvecklares perspektiv

– teknik, utmaningar och mänskliga synergier (artikel på engelska)

RAG_AI

Artikel

RAG: en lovande nyhet, men inget botemedel

(artikel på engelska)

framsida på white paper om cyberattacker

White paper

Så förbereder du din organisation för en nära förestående cyberattack

Säkra upp med hjälp av kloka råd och tips från våra experter.

En mapp döpt till 2023 bredvid en mapp där muspekaren står döpt till 2024

Artikel

Förbered dig för Cybersäkerhetsåret 2024

pexels-canva-studio-3153199

Artikel

Sluta estimera, justera mera!

PL_bild

Artikel

Konsten att välja rätt projektledare

Två personer skakar hand

Press release

Dizparc blir en av fyra Jeeves partners

Jeeves fortsätter välkomna partners i sitt partnernätverk och är nu glada att kunna meddela att även Dizparc blir Jeevespartner. Det här är en del i Jeeves strategiska satsning på att utöka sitt partnernätverk och på så sätt kunna möta den ökade efterfrågan från befintliga och nya kunder.

hakan_jonsson_dizparc

Press release

Dizparc startar ny verksamhet inom affärssystem i Jönköping

Från den 1 januari 2024 kompletterar Dizparc sin redan starka närvaro i Jönköpingsregionen med en ny verksamhet fokuserad på affärssystemet Jeeves. Vid rodret finns den erfarna konsulten Håkan Jonsson som nu startar sin entreprenörsresa inom Dizparc tillsammans med ytterligare 3 kollegor.

Hållbar digitalisering

Undersökning

Digitaliseringens roll i svenska bolags hållbara omställning

Hur tänker och agerar en digital beställare egentligen i frågor om hållbarhet och digitalisering? Varför är en av vår tids största frågor inte mer framträdande i digitaliseringsdialogen? Vilka drivkrafter finns hos personer i beställarroller och vilka förutsättningar ges IT- och hållbarhetsavdelningarna att samverka med varandra? Vår undersökning levererar många svar och ännu fler insikter!

Representanter från Dizparc Secured och Karlstads universitet

Press release

Dizparc och Karlstads universitet sjösätter ett nytt forskningsprojekt inom cybersäkerhet

Fler företag och organisationer bedriver ett aktivt cybersäkerhetsarbete och efterfrågan på kompetens inom området ökar stadigt. Nu krokar Dizparc Secured och Karlstads universitet arm och erbjuder en ny tjänst som kombinerar deltidsarbete som cybersäkerhetskonsult med plats på forskarutbildning och en framtida doktorsexamen.

Webinar On demand

Webinar on demand

Gen AI entered the chat

Tillsammans med vår nyaste Dizparc-familjemedlem Esatto bjuder vi in till ett högaktuellt webinar on demand under rubriken: Gen AI entered the chat! Under en timmes föreläsning delar våra experter tips och råd på hur du kan komma igång med den snabbväxande tekniken, generativ AI. Webinaret startar ca. 3 minuter in i inspelningen!

AI_Artikel-1

Artikel

AI bryr sig inte om inflation

Vår Dizparc-familjemedlem Esatto bjuder på högaktuell kunskap om AI och sporrar dig att börja utforska möjligheterna med AI. Helst nu på en gång! Nyfiken på hur du kan börja din AI-resa? Läs hela artikeln hos våra vänner på Esatto.

Artikel Generativ AI

Artikel

Hur kan generativ AI hjälpa ert företag?

Vår Dizparc-familjemedlem Esatto bjuder på spännande kunskap om AI. Generativ AI, såsom ChatGPT, har redan börjat att spela en avgörande roll i samhället. Lär dig mer om hur du kan förbereda din verksamhet på vad som komma skall och nyttja tekniken på smarta sätt! Nyfiken på att veta mer?

IT-ordlista

Artikel

IT-ordlista

Vad betyder egentligen MDM och vad innebär Zero-day vulnerability? Här har vi samlat en lista med IT-termer du kan komma att stöta på.

Intranätet White Paper

White paper

Intranätet - hjärtat i den moderna digitala arbetsplatsen

Vi har aldrig någonsin haft tillgång till så mycket information som vi har idag. Samtidigt upplever de flesta en stress och en känsla av att ständigt missa information. Det är något vi måste förhålla oss till och ta vara på när vi utformar våra digitala arbetsplatser. Ta del av våra konsulters kloka råd och tips på hur du bygger ett intranät som medarbetarna längtar till.

Podcast_ SoMe

Podcast

Intranätet - hjärtat i den moderna digitala arbetsplatsen

I det här podcastavsnittet delar fyra av våra intranätsexperter med sig av sina erfarenheter från olika projekt samt kloka tips och råd kring vad du bör tänka på när det blir dags att bygga nytt eller uppgradera just din organisations intranät för bästa resultat.

Beyond

Undersökning

Digitaliseringens roll i svenska bolags hållbara omställning

Hur tänker och agerar en digital beställare egentligen i frågor om hållbarhet och digitalisering? Varför är en av vår tids största frågor inte mer framträdande i digitaliseringsdialogen? Vilka drivkrafter finns hos personer i beställarroller och vilka förutsättningar ges IT- och hållbarhetsavdelningarna att samverka med varandra? Vår undersökning levererar många svar och ännu fler insikter!

Beyond-Nowadays-hero-img

Press release

Dizparc Nowadays släpper undersökning om digitaliseringens roll i svenska bolags hållbara omställning

Svenska företag och organisationer saknar i hög grad en koppling mellan sina digitala och hållbara omställningar, trots att digitalisering i allmänhet ses som en av de viktigaste möjliggörarna för ett mer hållbart samhälle. Det visar Nowadays undersökning av 86 svenska företag och organisationer.

duy-pham-Cecb0_8Hx-o-unsplash

Artikel

Så blir användarna en del i ert aktiva cyberförsvar

Kan vi bygga bort all cyberrisk med teknik och undvika mänskliga misstag som kan leda till en säkerhetsincident? I den här artikeln så diskuterar vi vikten av användarmedvetenhet och träning inom cybersäkerhet.

daniel-nilsson-andreas-blaeldh

Press release

Dizparc förvärvar digitalbyrån Esatto

Dizparc fortsätter sin tillväxtresa mot att bli Sveriges ledande företag inom IT och digitalisering och förvärvar majoritetsposten av Esatto, en av Sveriges främsta digitala byråer. Förvärvet innebär att Dizparc etablerar sig i Stockholm, Sundsvall och Krakow och blir en viktig pusselbit i Dizparcs strategi att stödja svenska små- och medelstora företag i förverkligandet av sin digitala potential.

Intranät_Webinar_ SoMe

Webinar on demand

Så blir intranätet hjärtat i din moderna digitala arbetsplats

Dagens intranät har blivit en central del av medarbetarupplevelsen och rätt utformade kan de bidra till att både sätta fart på interaktionen, produktiviteten och kreativiteten. I det här webinariet bjuder vår intranätexperter på 30 minuters inspiration kring alltifrån rådande trender till hur du snabbt, enkelt och kostnadseffektivt kan få ett paketerat intranät på plats.

Mikael och Viktor

Dizparc satsar på Höglandet

”Långsiktiga relationer och stabila partnerskap i fokus när Dizparc etablerar sig på Höglandet”

Nu satsar vi på att utvidga vår verksamhet i Småland ytterligare genom att etablera oss på Höglandet. I spetsen för satsningen finns Mikael Undfors som är ansvarig för att driva nyetableringen och med sig har han god hjälp av flera kollegor.

Instagram Post – 2

NYHET

Dizparc korade till Årets Pyramid-partner Cloud

Under Vitec Unikums återförsäljarkonferens i Lund den 21–23 april delades olika priser ut och för andra året i rad blev vi på Dizparc korade till Årets Pyramid partner i Cloud-kategorin.

Podd-Emblem_mindre

Podcast

Cybersäkerhet

I det här podcastavsnittet diskuterar fyra av våra erfarna konsulter det högaktuella ämnet cybersäkerhet. Tillsammans tar de oss med på en resa som berör både ransomware, skydd, underrättelser och cybersäkerhetsstrategi.

Webinar ikon i lila

Webinar

Vägen till ett hållbart och strukturerat cybersäker-
hetsarbete

I det här webinariet ger Dizparcs konsulter dig en bild av hur du kan Förstå, Skydda och Utveckla ditt arbete med cybersäkerhet, oavsett var på resan du befinner dig idag eller hur mogen din organisation är inom området.

White Paper - Ransomware

White paper

Ransomeware - En guide för ökad motståndskraft

Ransomware är numera ett digitalt samhällsproblem som kan drabba vilkenverksamhet som helst. I den här guiden delar våra experter med sig av tips inom fyra områden som reflekterar de förmågor och förhållningssätt som din verksamhet bör rusta för.

Kvinna ser glad ut och sitter med en surfplatta

Artikel

Är lösenord osäkert?

Lösenord, vår vanligaste autentiseringsmetod. Och snacket på stan hävdar att lösenord inte är säkert – så hur ligger det egentligen till med det? I denna artikel resonerar våra säkerhetsexperter kring riskerna med lösenord och hur man hanterar det på bästa sätt.

White Paper omslag Mobil IT-säkerhet

White paper

Ta del av våra experters 5 bästa tips på hur du kan skydda din verksamhets smartphones från angrepp.

Dizparc Secured team

Press release

Dizparc satsar vidare och vässar sitt erbjudande inom Cybersäkerhet

Vi fortsätter vår expansion och introducerar nu en ny vertikal i form av Cybersäkerhet i vår erbjudandeportfölj. I samband med detta skyltar nu Karlstadsbolaget Promobility om till Dizparc Secured och fortsätter sin resa som en nischad cybersäkerhetsaktör.

Dizparc Skellefteå: Niklas, Peter och Jenny sitter i en soffa

Pressrelease

Framgångsrik start i Skellefteå

Nu har det gått lite drygt ett halvår sen vi slog upp portarna till Dizparc Skellefteå och vi kan konstatera att vi haft en framgångsrik start!

bröd på träbänk med dizparc logotyp

Pressrelease

Dizparc lyfter uppföljningen hos Polarbröd till nästa nivå genom ny BI-lösning

Inspireras av hur Dizparcs Umeå-kontor skapat en framtidssäkrad plattform med fokus på användarvänlighet som möjliggör inhämtande av data från olika datakällor, som produktions- och affärssystem.

Podd-Emblem_mindre

Podcast

Resan mot ett nytt affärssystem

I vårt podcastavsnitt om Resan mot ett nytt affärssystem delar fyra av våra konsulter med sig av sina erfarenheter och så klart bästa tips och råd för hur du gör din resa mot ett nytt affärssystem så enkel och rolig som möjligt. Oavsett om du står inför att byta affärssystem eller uppgradera det du har finns det massor av inspiration att hämta!

Webinar

Webinar

Resan mot ett nytt affärssystem

Att byta ut eller uppgradera ditt affärssystem öppnar dörren till många nya möjligheter, men kan också vara ett utmanande projekt - OM du inte planerar resan på bästa sätt. I det här webinariet delar Dizparcs erfarna konsulter med sig av sina bästa tips kopplat till hur du gör just din resa så smidig som möjligt före, under och efter projektet.

White Paper - Resan mot ett nytt affärssystem, SoMe

White Paper

Våra experter guidar dig

Att byta ut eller uppgradera ditt affärssystem öppnar dörren till många nya möjligheter, men kan också vara ett utmanande projekt - OM du inte planerar resan på bästa sätt. Här kan du ladda ner en komplett guide - från start till mål!

Skellefteå vy

Pressrelease

Dizparc satsar i Skellefteå

Man sitter vid laptop med en kaffe och ett anteckningsblock

Pressrelease

Dizparc etablerar ytterligare en verksamhet i Göteborg

En skogsdunge

Pressrelease

Dizparc skapade en digital handlingsplats för Norra Skog – en uppskattad tjänst hos medlemmarna

Porträttmontage på Anna och Elin

Gnista

Lika barn leker sällan bäst

Två personer framför varsin dator diskuterar ett papper emellan dem

Pressrelease

Dizparc förvärvar Rationell IT och etablerar sig i Linköping

IM2_1020_Foto_Henrik_Mill_WEBB

Nyhet

Dizparc fortsätter sin tillväxt och etablerar sig i Kalmar

nubelson-fernandes-gTs2w7bu3Qo-unsplash

Nyhet

Dizparc och Bufab är starkare tillsammans

pexels-fauxels-3184465

Pressrelease

Ecochange väljer Dizparc för ökad digitalisering av verksamheten

teamet på digitala byrån Nowadays

Pressrelease

Dizparc satsar vidare och etablerar digital byrå i Göteborg och Stockholm

mount everest i solnedgång

Pressrelease

Dizparc förvärvar Everest Business Solutions och etablerar sig i Göteborg

två kvinnor som samtalar vid en whiteboard

Kurs

Intensivkurs för framgångsrika digitala möten

Vi anpassar innehållet efter nuläget och just er nivå och vardag.

kvinna skriver på laptop

Entreprenörsresan

Entreprenören i fokus på entreprenörens villkor

kvinna med blad i bakgrunden

Innovation

“Grönt är skönt” - drömmen om gröna affärer, projekt och konsulttjänster

man framför dator vid fönster

Nyläge

En annorlunda tillvaro förvandlas till en ny

tekniker lagar server

Nyläge

Dizparc i Umeå banar väg för smart återbruk

kvinna jonglerar med bollar

Entreprenörsresan

När både papperskorgar och likviditetsrapporter blir en del av vardagen

Porträttbild av två män

Entreprenörsresan

När 1 + 1 blir 3

fönster på mobil arbetsvagn

Nyhet

Dizparc lanserar ny e-handelslösning för Arbetsvagnar

kvinna håller i kaffekopp med texten like a boss

Pressrelease

Dizparc rekryterar ny vd i Halmstad för fortsatt tillväxt

kvinna bakom ratt

Gnista

Att resa eller inte resa, det är frågan

vänner sitter vid dator och pekar på skärmen

Nyhet

Dizparc möter växande digitaliseringsbehov genom ny e-handelssatsning

golfspelare som svingar

Nyhet

Dizparc lanserar Golfinity – ny unik webblösning för golfsverige

kvinna med långt hår

Nyhet

Dizparc levererar digitalt affärsstöd med e-handelslösning till Rapunzel

dizparcs koncernchef andreas blåeldh

Pressrelease

Dizparc rekryterar ny koncernchef

man som sitter framför datorskärm

Nyhet

Dizparc lanserar ny säkerhetslösning

två kvinnor sitter tillsammans framför en laptop

Nyhet

Dizparc löste tuff praktikperiod för högskolestudenter

golfboll på väg mot hålet

Nyhet

A6 Golfklubb lanserar ny golfwebb med Dizparc

man på skateboard

Nyhet

Offensiv tillväxt för Dizparc i Halmstad

kvinna på vit cykel

Nyhet

Stark tillväxt för Dizparc i Växjö

Kontaktpersoner

Emma Anderberg

Marknad/Kommunikation

Låt oss ta en kaffe

Vi bjuder gärna på mer digital inspiration i ett möte.