<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Pressrelease

Dizparc förvärvar digitalbyrån Esatto

Daniel Nilsson och Andreas Blaeldh

Daniel Nilsson, Esatto och Andreas Blåeldh, Dizparc

(Jönköping, 15 maj 2023) Dizparc fortsätter sin tillväxtresa mot att bli Sveriges ledande företag inom IT och digitalisering och förvärvar majoritetsposten av Esatto, en av Sveriges främsta digitala byråer. Förvärvet innebär att Dizparc etablerar sig i Stockholm, Sundsvall och Krakow och blir en viktig pusselbit i Dizparcs strategi att stödja svenska små- och medelstora företag i förverkligandet av sin digitala potential.

Den digitala omställningen har aldrig gått fortare än idag och både företag och organisationer behöver dra nytta av de möjligheter digitaliseringen ger för att kunna fortsätta att växa, utvecklas och framtidssäkra sina verksamheter. Det ställer i sin tur krav på tillgång till kompetens med både gedigen verksamhetsförståelse och teknisk höjd som kan skapa morgondagens digitala lösningar för ökad konkurrenskraft och som skapar värde för användarna. Förvärvet av Esatto stärker Dizparcs erbjudande inom affärsområdet Digitala Upplevelser och kompletterar en redan stark befintlig leverans av datadrivna webbplatser, e- handelslösningar och sömlösa användarupplevelser.

”Esatto är en av de främsta digitala byråerna i Sverige och vi är glada och stolta att de nu valt att ta nästa kliv tillsammans med oss på Dizparc. Tillsammans kan vi nu fortsätta vår tillväxtresa och erbjuda marknaden framåtriktade, långsiktiga och användarnära digitala lösningar som skapar värde i alla led. För både Dizparcs och Esattos kunder blir förvärvet en “win-win” då den gemensamma erbjudandeportföljen breddas samtidigt som vi utökar vår lokala geografiska närvaro runt om i landet. Extra roligt är att vi framöver utökar vår offshoreleverans och kan erbjuda utveckling via både vårt befintliga team i Indien och Esattos team i Krakow”, kommenterar Andreas Blåeldh, VD Dizparc.

Esatto är en digital byrå med ett brett och djupt erbjudande som sträcker sig från strategisk rådgivning inom affärsutveckling och digital transformation till kommunikation, design och teknisk implementation. Företaget grundades 2013 av dess fyra huvudägare och har sedan starten haft en stadig tillväxt. Bolaget består idag av ca 90 medarbetare fördelat på kontoren i Stockholm, Sundsvall och Krakow (Polen). Majoriteten av kunderna finns i Stockholmsområdet och är en blandning av företag och organisationer inom en rad olika branscher som alla förbereder sig för eller befinner sig mitt uppe i en digital transformation. Grundarna kommer att arbeta kvar i företaget och är fortsatt delägare.

”I Dizparc hittade vi en partner som passar oss på Esatto. Vi delar samma värdegrund samt syn på entreprenörskap, företagsutveckling och kundrelationer, och delar värderingar om vad som är viktigt för att bygga ett hållbart företag över tid. Genom Dizparc får vi tillgång till kollegor och kompetens som kan bidra till en positiv utveckling och tillväxt av Esatto. Detta samtidigt som våra kunder får tillgång till Dizparcs breda erbjudande, vilket så klart kommer att stärka oss ytterligare”, säger Daniel Nilsson, VD Esatto.

Kontakt

Camilla Erixon
Tel: 070-308 93 40
Mail: camilla.erixon@dizparc.se

Daniel Nilsson
Tel: 072-506 61 61
Mail: daniel.nilsson@esatto.se

 

Entreprenörer dizparc webb

Dizparcs Entreprenörsplattform

Av drivna entreprenörer, för drivna entreprenörer

Sedan starten 2016 har Dizparc byggts av våra drivna entreprenörer. Med ett brinnande engagemang och ambitiösa målsättningar, i kombination med en vilja att skapa ett företag med de egna värderingarna som en tydlig kompass har de tillsammans lagt grunden för en imponerande tillväxtresa. Har du en entreprenörsdröm, eller är du och din verksamhet redo att bli en del av något större?