<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
VÅRA TJÄNSTER

UX och UI design

Hos oss på Dizparc arbetar ett team av dedikerade konsulter med att leverera minnesvärda och värdeskapande digitala upplevelser med fokus på både UI och UX. Vi samarbetar nära våra kunder för att säkerställa att de lösningar vi skapar är användarvänliga, tillgängliga och presenterar varumärket på ett tydligt och konsekvent sätt.  För oss står användaren alltid i centrum och oavsett om du ska lanserar en ny webbplats, mobilapp, intranät, e-handel eller annan digital tjänst utforskar vi användarbehoven på djupet, matchar dem med din verksamhets vision och levererar genomtänkt UI/UX som håller i längden. 

Upptäck mer inom UX och UI design

Inom Dizparc har vi en stor och bred erbjudandeportfölj där vi erbjuder lösningar inom webb- och systemutveckling, infrastruktur, integrationer, e-handel och mycket mer. Välkommen att besöka våra erbjudandeområden och hitta nästa steg i din digitala transformation.

E-handel

Läs mer om hur vi hjälper dig att digitalisera din affär.

UX och UI-designs roll i digital utveckling 

Användarnas ständigt ökande krav på sömlösa och intuitiva digitala upplevelser påverkar i allra högsta grad utvecklingen av digitala tjänster. Att inkludera UI/UX-design, ett användarcentrerat förhållningssätt, designsystem och tillgänglighetsriktlinjer, är idag helt avgörande för att ett digitalt projekt ska möta marknadens krav. Låt oss kika på vad det innebär mer i detalj. 

Användarcentrerat förhållningssätt

I kärnan av effektiv UI/UX-design ligger en djup förståelse för användarnas behov, beteenden och preferenser. Genom att anta ett användarcentrerat förhållningssätt kan designers skapa digitala lösningar som leder till att dina användare blir både nöjda, engagerade och glada. Genom att göra noggranna användarundersökningar och utifrån resultatet iterativt testa den tänkta designen säkerställer vi att en digital lösning möter användarnas förväntningar och levererar en oförglömlig upplevelse.

Designsystem

Ett skalbart designsystem sätter ramarna och bidrar till att en digital lösning uppfattas som sammanhängande och visuellt tilltalande.  

Genom att samla etablerade designprinciper, mönster och komponenter säkerställer systemet att varje del av en digital lösning överensstämmer med både varumärkesidentiteten och användarbehoven.

Ett designsystem underlättar samarbetet mellan designers och utvecklare genom att effektivisera arbetetsflöden och upprätthålla den etablerade designen i alla led och devices. 

Tillgänglighet

Digital inkludering är avgörande för att säkerställa att alla, oavsett förmåga, kan få tillgång till och interagera med digitalt innehåll och tjänster. Att följa tillgänglighetsriktlinjer, såsom Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), är avgörande för att skapa digitala lösningar som är användbara och tillgängliga för alla användare, inklusive personer med funktionsnedsättningar. Att designa med tillgänglighet i åtanke, som att tillhandahålla alternativ text för bilder, säkerställa tangentbordsnavigering och använda högkontrastfärger, förbättrar inte bara användarupplevelsen utan visar också att en verksamhet är måna om mångfald och inkludering.

Så här arbetar vi

Vår designprocess tar sin utgångspunkt i informationsinsamling om användarnas behov och beteenden. Utifrån den kunskapen designar vi intuitiva gränssnitt som testas och itereras för att säkerställa optimal användbarhet. Designen implementeras slutligen med ett tydligt syfte att uppfylla både dina affärs- eller verksamhetsmål och dina användares förväntningar.
eye-icon-1
Upptäcka
eye-icon-1

Design av prototyp

eye-icon-1
Test och optimering
eye-icon-1
Implementering

Vår UX-genomlysning ger dig svaren

Våra designers står redo att hjälpa dig att genomföra en UX-genomlysning. Ett enkelt sätt att utvärdera en befintlig digital tjänst och identifiera områden som kan förbättras. Genomlysningen förser dig med rekommendationer som kan användas i arbetet med att förbättra användarupplevelsen och anpassa din digitala produkt eller tjänst utifrån användarnas behov. 

IMG_Safe Space-1

Vi är lite extra vassa på

User research

 

 

Tillgänglighet

 

Prototyper

 

Designsystem

 

Från idé till verklighet

Kontakta våra experter

Filip Berglund

Dizparc Nowadays

Daniel Nilsson

Dizparc Esatto

Anna Nabb

Dizparc Umeå

Händer inom UX och UI design

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort