<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

MIKAEL 
UNDFORS

Hej Mikael!

Yrke:

IT-arkitekt och verksamhetsutvecklare

Ålder:

48 år

Bor:

I en villa med fru och två barn i Nässjö

Personliga egenskaper:

Rastlös, problemlösare & uthållig

Fritidsintressen:

Jakt och fiske, löpning och lägger mycket tid på att coacha P18 i Nässjö FF. Dessutom är jag ett stort Spurs fan och jag och mina två söner lägger mycket tid på att följa fotbollen i Premiere Leauge och IFK Göteborg här i Sverige.

Favoritcitat/motto:

Den late tränar lite och förväntar sig att vinna mycket – den som redan vinner tränar ännu mer på grund av sin rädsla att bli för lat och förlora.

Mikael_EB_porträtt_svartvitt

Beställaren som tog klivet ut genom dörren och bytte sida

Mikael Undfors har lång erfarenhet inom både IT och ledning. Saker som andra kanske knappt hinner med under en hel karriär har han hunnit med redan innan han passerat 50-strecket. En imponerande meritlista vittnar om roller som tekniker, samordnare, teamledare, driftchef inom flera olika företag och organisationer, samt CIO i fem år. Senast kommer han ifrån en roll som VD för en del av en verksamhet som Dizparc haft förmånen att vara partner till. Sedan en tid tillbaka är han nu en del av vårt gäng i rollen som affärsutvecklare/verksamhetskonsult på Dizparc i Jönköping, men också ansvarig för en nysatsning som görs på Höglandet.

Hur hamnar egentligen en beställare på leverantörssidan?

I Mikaels fall handlar det om personliga relationer och hans starka vilja att driva, förändra och framförallt, förbättra.

Att fastna i gamla mönster eller förvaltning är inte Mikael Undfors kopp te, eller kaffe för den delen. Han beskriver sig själv som en något rastlös själ som mår bäst när han känner att han bidrar. Oavsett om det handlar om att förbättra huset han bor i, spelarna i fotbollslaget han coachar eller organisationen han jobbar i eller med, så vill han skapa positiv förändring.

”Jag har goda relationer med de jag haft att göra med inom Dizparc som beställare och för mig är det väldigt viktigt att ha roligt på jobbet. Tjänsterna vi erbjuder här är i min mening framtidstjänster och eftersom jag dessutom brinner för att jobba med människor såg jag här en chans att få göra både och. Det känns riktigt kul att dels få vara med och driva upp något från start på Höglandet och dels få möjlighet att bidra med mina kunskaper inom förändringsledning i olika organisationer där jag kan gå in som interim ledare i någon form, berättar han.”

Att lyssna är nyckeln till engagemang

När han, om än lite motvilligt, börjar svara på frågan om hur han tror att andra upplever honom som ledare, är vikten av att lyssna bland det första som kommer upp. Mikael understryker att det för honom är viktigt att lyssna på de som finns i organisationen, jobba nära de som är kunniga inom sitt område, ställa frågor och ta in varför de som jobbar med något varje dag tycker att något fungerar riktigt bra, eller inte fungerar alls.

”Engagemang är något annat jag tycker är enormt viktigt. Att få alla engagerade och med på resan. I min karriär har jag tidigare stött på situationer där medarbetare kanske inte vill engagera sig. Oftast har jag lyckats få upp engagemanget hos både individer och i grupper, men det har också hänt att vi nått samförstånd i att någon inte vill fortsätta framåt och i de fallen har jag hjälpt individer vidare till andra uppdrag istället. Det jag egentligen vill lyfta med det här att det faktiskt går att diskutera sig fram, nå samförstånd och skiljas som vänner. Bara man lyssnar, engagerar sig och jobbar lösningsfokuserat, så blir det ofta bra för båda parter, berättar han.”

Förtroende för medarbetarnas förmåga

Klyschor är egentligen inget som han vill använda men han inser samtidigt att uttrycket ”frihet under ansvar” nog ändå är ett ganska bra sätt att beskriva hans sätt att coacha eller som han hellre uttrycker det, vägleda. Han vill vara så långt ifrån en detaljstyrande chef som möjligt och litar på att medarbetare både vill, och kan, lösa sina egna utmaningar, bara de får chansen.

”Självklart finns jag tillgänglig som ett bollplank och är närvarande som ledare, men jag lämnar ett stort förtroende till mina kollegor att lösa jobbet och litar på att de vill och kommer att leverera. Däremot så finns det gränser för friheten och jag blir såklart besviken om de inte levererar på utsatt tid, framförallt om de inte har diskuterat anledningarna med mig längs vägen, förklarar Mikael”.

Varför ska man då jobba med just dig, vad vill du bidra med, både på Höglandet och i uppdrag som interim ledare?

     ”Jag är ingen tekniker eller förvaltare, jag jobbar helst med människor och kan hjälpa organisationer att hitta en ny väg framåt om man vill framåt, men kanske inte vet hur den vägen ska se ut eller hur man tar sig dit. Jag kan agera bollplank eller stöd åt befintliga ledare, guida personer som kanske är nya i en chefsroll, men också gå in som interim ledare i en organisation som behöver extra stöttning. Att ha lite olika positioner och roller och inte åka till samma dörr hela tiden, det ser jag fram emot med mitt uppdrag här på Dizparc. Väljer man att anlita mig får man en rak och tydlig ledare, som dessutom kan känna av rummet och lyfta energin när det behövs, avslutar han.”

Är din organisation och Mikael en match?

Tveka inte att höra av dig till honom på:  mikael.undfors@dizparc.se

Nyfiken på hur det är att jobba på Dizparc?

Tveka inte att ta en kontakt så berättar vi gärna mer eller sök någon av våra lediga tjänster redan idag!

Till våra lediga tjänster

Möt fler av våra medarbetare inom koncernen

Klicka på porträtten nedan för att läsa mer om några fler av våra medarbetare

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.