<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

SARA
NILSSON

Hej Sara!

Roll:

Projektledare på Dizparc i Halmstad

Ålder:

32 år

Bor:

I Halmstad, dock västgöte med rötter utanför Ulricehamn

Personliga egenskaper:

Nyfiken, driven, naiv (på ett positivt sätt)

Fritidsintressen:

Crossfit, men bangar aldrig att testa på en ny sport!

Livsmotto:

“Även om du inte kan göra allt kan du alltid göra något”

Sara Nilsson

En lunch som förändrade allt.

IT-branschen kändes väldigt långt bort dagen då Saras gamla kollega Elin, numera VD för Dizparc i Halmstad, ringde upp för att sälja in en ny spännande jobbmöjlighet. Lite artigt tackade hon ja till en lunch med inställningen att vänligt, men bestämt tacka nej till en bransch hon varken hade någon erfarenhet av eller kunskap om sedan tidigare. Under lunchen skedde dock något av en helomvändning och idag är Sara kontorets senaste nytillskott. Ett beslut hon inte ångrat en enda sekund.

“Direkt när jag klev innanför dörrarna på kontoret möttes jag av en otroligt öppen och skön stämning. Alla var så enkla och tillmötesgående och välkomnade mig med öppna armar. De utvecklare jag tidigare stött på i yrkeslivet har vanligtvis varit lite mer åt det introverta hållet, men här var det precis tvärtom och alla verkar så otroligt måna om att dela med sig. Jag kände direkt att detta var nästa arbetsplats för mig och att det skulle finnas möjlighet att både växa och lära mig mycket tillsammans med ett så grymt team”, berättar Sara.

“Alla var så enkla och tillmötesgående och välkomnade mig med öppna armar. ”

Konsten att vara kollegor med varandra

Innan Sara valde att krita på anställningsavtalet hade hon en specifik önskan i form av en praktikdag då hon kunde följa med kollegorna som en “fluga på väggen” och få uppleva hur en arbetsdag ser ut.

“Syftet med praktikdagen var inte att få stenkoll på arbetsuppgifterna utan som utbildad i psykologi var jag mer nyfiken på att se hur kollegorna pratar med varandra och hur de behandlar varandra i olika situationer. Efter den fick jag bara återigen bekräftat de positiva känslor jag hade efter lunchen. Alla var så prestigelösa, vågade ställa frågor och be varandra om hjälp. Det blev snabbt tydligt att teamet kan konsten att vara kollegor med varandra”, förklarar Sara.

Bilden av Dizparc innan anställning och efter har visat sig stämma väl överens och idag är Sara en del av ett aktivt team som uppskattar att umgås både under och efter kontorstid.

“Det blev snabbt tydligt att teamet kan konsten att vara kollegor med varandra!”

“Vi är ett kontor i ständig rörelse med mycket roliga upptåg och aktiviteter. Sedan jag började har vi både spelat badminton och yogat ihop samt ätit en hel del hamburgare. Det pågår någon slags hamburger-nörderi på kontoret där vi ständigt testar nya restauranger och bedömer kvalité utifrån en betygsskala. Som vegetarian var det lite av en utmaning, men nu är jag nästan accepterad och dras in i nörderiet också”, skrattar Sara.

En ljus och innovativ framtid väntar

Att framtiden är ljus både i den nya rollen och IT-branschen i stort är Sara helt övertygad om. Hon spår att innovation kommer att ta en allt större plats i projekt framöver, men då snarare konkret innovation än “fluff”. Även om hon är ny i IT-branschen har hon redan identifierat många goda erfarenheter i bagaget som kommer att vara till stor nytta på den nya resan.

“På Dizparc kommer jag att arbeta i en roll som projektledare och vara en brygga, eller snarare tolk, mellan våra kunder och utvecklare i projekten. Då jag tidigare arbetat på en lokal inkubator/framtidsarena och coachat nya entreprenörer kommer delar av min roll också att vara fokuserad på att sjösätta vår lokala innovationssatsning “Blackbox”. Den innebär att vi öppnar “hot seats” på kontoret för studenter som får jobba med att skapa “proof-of-concepts” till våra kunder samtidigt som vi också ger våra medarbetare en chans att kompetensutveckla sig själva genom att våga testa ny teknik. Kort och gott vill vi få upp innovationsglädjen inhouse och inom just det området känner jag att jag har mycket att bidra med. Jag är glad och tacksam att Elin vågade satsa på mig som person och värdesätta tidigare erfarenheter mer än exakta CV-rader så att jag nu får vara med om den spännande resa vi har framför oss”, berättar Sara.

“Jag är glad och tacksam att Elin vågade satsa och se potentialen i mig som person snarare än att lusläsa CV-rader.”

En magisk vardag med nära till allt

Efter avslutade psykologistudier var Sara helt säker på en sak. I Halmstad skulle hon inte bo kvar. Men i takt med att åren gick blev det mer och mer självklart att stanna.

“Jag hade egentligen siktet inställt på att flytta till Göteborg efter mina studier, men efter ett tag märkte jag att jag helt enkelt blivit tokkär i Halmstad och fick brutal hemlängtan så fort jag åkte bort. Här är det kort och gott nära till allt, jag kan gå till havet på morgonen bara för att jag känner för det och även om Halmstad är en liten stad så är den stor på så många sätt. Jag och min kompis som också är västgöte påminner ofta varandra om lyxen att få ha en vardag i en stad dit andra vill åka på semester. Så ja, jag kommer nog att bli långvarig här och byta ut västgötskan mot den där härliga halländska dialekten till slut”, avrundar Sara.

“Även om Halmstad är en liten stad så är den stor på så många sätt.”

Jobba hos oss

Spana in våra lediga tjänster och skicka in din ansökan idag!

Till våra lediga tjänster

Möt fler av våra medarbetare

Klicka på porträtten nedan för att läsa mer om några fler av våra medarbetare

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss