<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

ROBERT
GERMAN

Hej Robert!

Roll:

Digital affärsutvecklare och inspiratör

Ålder:

36 år

Bor:

I Växjö

Personliga egenskaper:

Positiv, Problemlösare, Energisk

Fritidsintressen:

Alla typer av racketsporter, mountainbike (trail)

Livsmotto:

“Energi in ger energi ut och får människor att bli mer öppna för nya möjligheter”

Robert German

Problemlösare med hjärtat på rätta stället.

Att IT-branschen sedan många år tillbaka är Roberts hemmaplan råder det ingen tvekan om. Han hamnade dock i den lite av en slump, mycket tack vare en radioreklam som spelades upp i det där välkända rätta ögonblicket. Idag axlar han rollen som Digital affärsutvecklare på Dizparcs kontor i Växjö och fokuserar på att hjälpa kontorets kunder att göra riktigt bra affärer online.

“Jag har nog alltid haft ett teknikintresse i botten och började redan i unga år att testa på lite programmering och meckade med olika teknikprylar. När det blev dags att välja utbildning föll valet ändå på logistik och mitt första jobb efter examen blev som inköpare med huvudsaklig uppgift att ha kontakt med återförsäljare. Jag insåg ganska fort att de ofta kände att säljarna sålde in helt fel saker till dem som inte alls mötte behoven. Den utmaningen lockade mig att börja jobba på försäljningssidan för att helt enkelt få chansen att prata med kunderna, förstå deras problem på djupet och lösa dem. När jag fick känna på försäljning och inse att det handlar om problemlösning som kan kombineras med mitt intresse för teknik märkte jag att det är försäljning som jag faktiskt vill ägna mig åt”, berättar Robert.

"Jag insåg ganska fort att de ofta kände att säljarna sålde in helt fel saker till dem som inte alls mötte behoven."

En dag på väg hem från Köpenhamn spelades plötsligt en radioreklam upp från Roberts dåvarande systemleverantör. De sökte en affärsutvecklare inom e-handel, ett jobb han inte var sen att varken söka eller få. Under åren som följde utvecklade Robert sin förmåga att sälja in e-handelslösningar och samlade senare på sig ännu mer erfarenhet från branschen i roller som både säljare, partneransvarig, e-handlare och VD i olika bolag.

“När jag fick kontakt med Fredrik på Dizparc i Växjö hade jag egentligen inte en tanke på att röra på mig och att göra ett jobbyte mitt i en pandemi kändes väldigt avlägset. Till slut blev dock möjligheten att med fria tyglar bygga upp kontorets nya affärsområde Digitala Affärer och jobba med alltifrån kundportaler till appar så lockande att jag bara inte kunde motstå”, minns Robert.

Med hjärtat på rätta stället

På Dizparcs kontor i Växjö jobbar Robert dagligen med att leva upp till de löften kontoret kollektivt valt att uppfylla - de säger som det är, levererar med bra teknik och kompetent personal, attraherar både morgondagens talanger och seniora konsulter och ger sig inte förrän en kund är nöjd.

“Jag känner att jag till 100% kan stå bakom de löften vi ger och det fina jämfört med en del traditionella konsultbolag är att vi faktiskt gör allt vi säger på papper även i verkligheten. Alla vi som jobbar på bygget har samma inställning, hjärtat på rätta stället och gör allt vi kan för att tillsammans lösa saker till våra kunder istället för att bara debitera timmar. Det är få bolag jag stött på som faktiskt agerar på det här sättet”, fortsätter Robert.

“Det fina jämfört med en del traditionella konsultbolag är att vi faktiskt gör allt vi säger på papper även i verkligheten.”

Att jobba på ett mindre kontor som tillhör en större och trygg koncern ser Robert som en positiv del av sin roll. Det öppna prestigelösa klimatet inom Dizparc i kombination med full transparens i affärsdialogerna känns extra uppfriskande.

“Vårt kontor har en kultur som uppmuntrar nya sätt att leverera saker på och kompetensutveckling av olika slag. Det är ok att misslyckas och samtidigt lära sig något nytt på vägen. Vi har en stor bredd av medarbetare med både juniora och seniora kollegor som tillsammans skapat ett öppet klimat med en tydlig känsla av att frågan alltid är fri och blir besvarad. Vi är ett sammansvetsat team där alla är inkluderade och vi trivs både med att jobba ihop och hänga efter kontorstid på AW:s, i rackethallen eller framför Playstation”, berättar Robert.

“Det är ok att misslyckas och samtidigt lära sig något nytt på vägen.”

Framtidsreceptet

Trots sitt stora intresse för teknik kan Robert se en tydlig utmaning framöver för bolag i branschen som bara stirrar sig blinda på den och är övertygad om att de bolag som kommer att lyckas på sikt är de som på djupet kan förstå kundernas affär och leverera något som stöttar den affären på lång sikt.

“Vi som leverantörer måste kunna ha längre horisont än en kodsnutt! För mig som affärsutvecklare blir det därför viktigt att hela tiden utmana kunderna och försöka få dem att hitta nya och bättre vägar att öka sin digitala försäljning genom att våga borra sig ner till roten av problemet och sedan ge så ärliga råd som möjligt. Mitt mål är alltid att få det där härliga kvittot på att ha bidragit till att skapa en lösning som gör att kunden både effektiviserar sin verksamhet och säljer mer. En verklig styrka med att jobba på Dizparc är att vi som koncern kan leverera hela bredden av verktyg och lösningar som behövs för att göra den resan. Det gör att jag kan gå in med stort självförtroende i mina möten och veta att vi tillsammans löser alla typer av utmaningar kunderna står inför”, förklarar Robert.

“Vi som leverantörer måste kunna ha längre horisont än en kodsnutt!”

En stor småstad

Att Växjö skulle vara en liten stad i jämförelse med storstäderna är Robert inte beredd att skriva under på. Född och uppvuxen i Tyskland kom han till staden först när det blev dags att börja 9:an, och har sedan dess inte haft en tanke på att lämna den.

“För mig som jobbar med IT är Växjö ett sant IT-mecka och det finns en stolthet i staden att flera av våra stora bolag inom den branschen faktiskt har fötts härifrån. Staden har verkligen vuxit från att vara en småstad till att bli riktigt expansiv. Oavsett om det handlar om avståndet till kontoret, Göteborg, Köpenhamn eller Norra Öland så är det ju lätt att nå många bra ställen snabbt från Växjö utan att behöva trängas i en överfull kollektivtrafik. För mig som tvåbarnsfar är möjligheten att bo så här nära naturen och att de får växa upp i en relativt trygg stad som är överblickbar också mycket värt. Det finns nog inget jag saknar, förutom mer sol då kanske”, avrundar Robert.

“Det finns nog inget jag saknar, förutom mer sol då kanske.”

Jobba hos oss

Spana in våra lediga tjänster och skicka in din ansökan idag!

Till våra lediga tjänster

Möt fler av våra medarbetare

Klicka på porträtten nedan för att läsa mer om några fler av våra medarbetare

 

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss