<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

VIKTOR 
SVENNINGSSON

Hej Viktor!

Yrke:

Affärsutvecklare/Säljare på Dizparc Jönköping

Ålder:

29 år

Bor:

I Jönköping

Personliga egenskaper:

Positiv/Glad, Energisk (Duracell-kanin), Målmedveten

Fritidsintressen:

Crossfit, löpning, golf, musik, god mat och resor

Livsmotto:

"Den största framgången består inte i att aldrig misslyckas, utan att resa sig varje gång du gör det och ta lärdom." 

Viktor Svenningsson

Relationsbyggare med siktet inställt på nästa affär. 

Redan i ung ålder kom Viktor ofta i kontakt med IT-branschen genom föräldrar, släktingar och familjevänner som hade en koppling till den. Efter gymnasiet valde han dock en helt annan väg och efter avklarat byggprogram väntade arbete som byggarbetare under några års tid. En längtan efter att vidareutvecklas och ett brinnande intresse för försäljning och relationsbyggande ledde honom in i en roll som säljare, först inom samma byggbransch, men senare via fiber- till IT-branschen. Och cirkeln blev sluten.

“Jag tillhör en av dem som faktiskt vågade att byta jobb mitt under brinnande pandemi. Efter en tid som säljare på ett annat IT-bolag blev jag kontaktad av Dizparc via mitt nätverk och nu 1,5 år senare kan jag konstatera att jag inte kunde hittat en bättre ny arbetsplats. Dizparc känns innovativt, framåt, entreprenöriellt och det är en skön mix av åldrar och erfarenheter som samlas under samma tak. Jag har känt mig välkommen och involverad från dag 1 och jag som är lite rastlös av mig uppskattar det snabbfotade tempot”, berättar Viktor.

“Dizparc känns innovativt, framåt, entreprenöriellt och det är en skön mix av åldrar och erfarenheter som samlas under samma tak.”

En familjekänsla och tydliga gemensamma mål

Viktors roll är en mix av affärsutveckling och försäljning och han blir ofta involverad i fler delar av kundprojekten. Tillsammans med sina tre kollegor på försäljningssidan har han lite av en “spindel i nätet”-roll och deltar utöver i införsäljningen av uppdrag också i uppstartsmöten med kunder, driftmöten och strategiska diskussioner. 

“Det jag fick höra på anställningsintervjun stämmer överens med verkligheten. Vi har frihet under ansvar och får chans att utvecklas i vardagen utan pekpinnar och detaljstyrning, individen är motorn i bolaget. Kulturen genomsyras av en lagkänsla där alla är välkomna, det finns inga dumma frågor och vi pushar varandra på ett kärleksfullt sätt. Våra ledare är i allra högsta grad närvarande och finns alltid redo att agera bollplank eller stötta vid behov. Jag känner mig aldrig ensam i min roll utan vi är ett sammansvetsat team både på vårt kontor och i koncernen i stort. Även om vi är olika kontor så finns det en stark “familjekänsla” och tydliga gemensamma mål”, fortsätter Viktor.

Kollegornas goda relation sträcker sig även utanför arbetsdagen och under åren har flera härliga kontorsresor genomförts, senast till Rom. I en Messenger-grupp för kontoret styrs gemensamma aktiviteter och AW:s upp löpande och även kunderna bjuds in till event med golf, fiske och andra roliga upptåg. 

“Vi har frihet under ansvar och får chans att utvecklas i vardagen utan pekpinnar och detaljstyrning.”

Från ax till limpa

Att bygga relationer med människor ser Viktor som a och o inom försäljningsyrket och det är knappast något som kommer att ändras över tid. Det går alltid att hitta nya verktyg, men relationerna kommer att bestå. När pandemin kom ställdes dock allt på sin spets och omställningen blev ett faktum för de flesta som på något sätt arbetar med försäljning.

“När pandemin kom stannade även jag så klart upp och blev orolig. I början var det lite trevande i kontakten med kunderna och lite svårt att veta hur dialogen skulle fungera när vi inte kunde ses fysiskt och där kunderna hade fullt upp med att anpassa sig till den nya verkligheten och vardagen. Men efter ett år i pandemin, i början på 2021 och framåt, kändes det som att alla hade anpassat sig och insåg att digitala möten fungerar minst lika bra som fysiska och idag är det inga konstigheter alls att boka digitala möten. Det var så klart en fördel att jobba i IT-branschen då våra kunder är relativt digitalt mogna och vana vid digitala verktyg”, förklarar Viktor.

Enligt Viktor finns det många fördelar med säljyrket, men en av de allra största kickarna är att få möjligheten att ta en kund från ax till limpa och hjälpa till med digital effektivisering som får affärerna att blomstra.

“Det är ju alltid extra skoj med kunder som köper allt och vill att vi ska komma in och bli en helhetsleverantör. Att få leverera hela sin breda tjänsteportfölj och bygga en långsiktig relation är nog varje säljares dröm. IT-branschen utvecklas så himla snabbt och är ju verkligen en framtidsbransch. Det gör det extra roligt och utmanande att sälja det vi gör då jag alltid måste försäkra mig om att vara up to date och kunna ge mina kunder den bästa rådgivningen i varje läge”, menar Viktor.

“Att få leverera hela sin breda tjänsteportfölj och bygga en långsiktig relation är nog varje säljares dröm.”

"Mitt i smeten"

Som född och uppvuxen i Jönköping är det enklare att connecta och förstå kundens tänk och utmaningar, även om storstadspulsen i Stockholm lockar har han valt att bo kvar nära familj, vänner och det jobb han trivs med.

“Det finns många fördelar med att bo och jobba i en mindre stad. Jönköping har till skillnad från många andra medelstora städer en grymt bra geografisk placering. Staden ligger lite “mitt i smeten” nära till alla storstäder. Regionen är rolig med många härliga drivna entreprenörer och spännande verksamheter. Som säljare upplever jag att det är enklare att bygga nära relationer än i storstäderna, i storstäderna är det kanske lite lättare att vara otrogen som kund”, skrattar Viktor.

“Som säljare upplever jag att det är enklare att bygga nära relationer än i storstäderna, i storstäderna är det kanske lite lättare att vara otrogen som kund.”

Jobba hos oss

Spana in våra lediga tjänster och skicka in din ansökan idag!

Till våra lediga tjänster

Möt fler av våra medarbetare

Klicka på porträtten nedan för att läsa mer om några fler av våra medarbetare

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.