<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

JESSICA
BARRINGTON

Hej Jessica!

Roll:

Affärssystemskonsult på Dizparc i Värnamo

Ålder:

26 år

Bor:

I ett hus utanför Värnamo

Personliga egenskaper:

Kreativ och nyfiken

Fritidsintressen:

Pysslar gärna med det egenbyggda huset och reser till spännande platser

Superkraft:

Kompisgängets kreativa festfixare, hotell- och middagsbokare

jessica_barrington

Från skolbänken till junior affärssystems-konsult.

När utbildningen i företagande och affärsutveckling på Linnéuniversitetet sjöng på sista versen var det första steget in i yrkeslivet ännu lite av ett oskrivet blad för Jessica Barrington. Att hon skulle landa sitt första jobb efter examen som affärssystemkonsult på Dizparcs kontor i Värnamo och från dag ett få vara med och bidra till affärsutveckling i skarpa kundprojekt hade hon inte räknat med, men att slumpen ledde henne till just det yrkesvalet är hon idag väldigt tacksam för. Tillsammans med sina kollegor ägnar hon sig nu åt att stötta kunder i GGVV-regionen och får göra stor skillnad i sin roll som konsult.

Det faktum att Jessicas pluggkompis råkade bo granne med en av grundarna, ledde till ett första möte och att Jessica efter det snabbt fick ett anställningsavtal i sin hand att krita på. 

“Innan jag fick kontakt med Dizparc hade jag nog egentligen inte sett mig själv i rollen som konsult. Jag visste att jag ville använda mina kunskaper från studierna till att utveckla företag på ett eller annat sätt. När jag träffade Henrik och Stefan som driver Värnamokontoret för första gången och fick höra mer om rollen kände jag dock direkt att det blev lite av en perfect match”, berättar Jessica.

"Det absolut roligaste med min roll är alla personliga möten med kunderna och möjligheten att få göra skillnad."

Jobbet som konsult skapar stora möjligheter att få inblick i olika typer av bolag och branscher, något som Jessica upplever varit extra nyttigt i början av karriären. Under sin tid på Dizparc har hon hunnit samarbeta med allt från möbelföretag till tradingbolag och fått delta i både uppgraderings- och nyimplementationsprojekt kopplat till kundernas affärssystem. Arbetsdagarna är variationsrika och innehåller en blandning av kundmöten, användarutbildningar, interna möten med teamet, acceptanstester, löpande support och frågor.

“Det absolut roligaste med min roll är alla personliga möten med kunderna och möjligheten att få göra skillnad genom att utbilda, supportera och effektivisera deras processer. Något så enkelt som att tipsa om ett snabbkommando kan ju leda till en stor tidsbesparing i våra kunders arbetsvardag”, menar Jessica.

På Värnamokontoret har Jessica blivit del av en härlig gemenskap i ett mixat team med konsulter i alla åldrar och olika erfarenheter i bagaget. Teamet är placerat på olika geografiska platser, men ses ändå ofta både digitalt och fysiskt för olika typer av gemensamma aktiviteter som månadsmöten, affärsplanering, middagar, AW:s och olika friskvårdsaktiviteter.

"Jag fick tidigt testa vingarna i skarpa kundprojekt och vara ansiktet utåt, men alltid känt mig trygg med att stöttande kollegor funnits i kulisserna redo att kliva in och stötta."

“Det råder ingen tvekan om att våra chefer tycker att personalen är bolagets absolut viktigaste tillgång. De är noga med att hela tiden följa upp hur vi som anställda mår och har verkligen lyckats att skapa en platt organisation där alla är sedda och uppskattade. Som ny i konsultrollen är det väldigt skönt att vi har en så bred kompetens inom bolaget och att det alltid finns någon att fråga om man stöter på utmaningar. Jag fick tidigt testa vingarna i skarpa kundprojekt och vara ansiktet utåt, men alltid känt mig trygg med att stöttande kollegor funnits i kulisserna redo att kliva in och stötta. Att få prova på hetluften tidigt utan att känna att allt ansvar ligger på ens axlar har varit ett jättebra sätt att mogna in i en konsultroll", förklarar Jessica.

Uppdragen som affärssystemskonsult tror Jessica kommer att förändras en del framöver. Hon bedömer att rollen kommer att bli mer och mer strategisk i sin form och att fokus kommer att bli allt större på områden som affärsutveckling och förändringsledning. Inom dessa har kunder ofta ett stort behov av hjälp och stöd och vill gärna ta del av konsulters best practice och breda erfarenhet från andra kunduppdrag.

"Om du funderar på en karriär som konsult inom affärssystem kan jag inte annat än säga - KÖR! Jag har inte ångrat mitt yrkesval alls och jag är ju själv ett bra exempel på att det snabbt går att komma in i rollen direkt från skolbänken och sedan utvecklas på din arbetsplats. Har du ett brinnande intresse för digital affärsutveckling, gillar att jobba med kunder och i team så kommer du att passa jättebra i den här typen av roll”, avrundar Jessica. 

"Det råder ingen tvekan om att våra chefer tycker att personalen är bolagets absolut viktigaste tillgång. De är noga med att hela tiden följa upp hur vi som anställda mår och har verkligen lyckats att skapa en platt organisation där alla är sedda och uppskattade."

Vill du också jobba med Jessica?

Just nu söker vi fler nya kollegor till våra kontor runt om i landet. Tveka inte att ta en förutsättningslös kontakt med oss eller sök en av våra lediga tjänster direkt.

Vi hörs!

Jobba hos oss

Spana in våra lediga tjänster och skicka in din ansökan idag!

Till våra lediga tjänster

Möt fler av våra medarbetare

Klicka på porträtten nedan för att läsa mer om några fler av våra medarbetare

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss