<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

KRISTOFER HENNING
STEFAN NOHAMMAR

Kristofer & Stefan!

Gemensamt intresse

Spenderar mycket tid med familjen och då gärna på resande fot.

Kristofer på fritiden

“När jag inte tränar barnens lag i fotboll, lagar gott käk eller fixar i trädgården lyssnar jag gärna på en riktigt bra ljudbok och snittar nog ett hundratal om året.”

Stefan på fritiden

“Jag är något av en rastlös själ och en riktig sportnörd. Älskar allt som har med bollar att göra och går jag in för något gör jag det till 100%. Just nu är det padel och golf som gäller!”

Kristofer_Stefan Porträtt

Duon som vågade och vann!

Stefan Nohammars och Kristofer Hennings vägar korsades tidigt under uppväxten i samma Jönköpingskvarter. Att de en dag skulle driva ett framgångsrikt IT-bolag i sin hemstad var då en relativt avlägsen tanke, men ett antal år senare har duon tillsammans byggt upp en riktig framgångssaga med Dizparcs entreprenörsplattform som grund. Idag hjälper de tillsammans med sina dryga 40 medarbetare små- och medelstora bolag i Jönköpingsregionen att ta nya digitala kliv med fokus på tjänster inom moln- och infrastruktur samt cybersäkerhet.

En flygande start!

Efter uppväxten i samma kvarter fortsatte Stefans och Kristofers vägar att korsas. Båda valde karriärer inom IT och studierna på Dataingenjörsprogrammet i Jönköping ledde vidare till platser på SYSteams traineeprogram och senare konsultroller och ledande befattningar inom bolaget. När SYSteam blev en del av EVRY ersattes den familjära lokala känslan som funnits i bolaget med en storbolagskänsla som varken Stefan eller Kristofer kände sig helt hemma i. Det blev dags att vända blad och börja att skriva ett nytt gemensamt kapitel.

“- Både jag och Kristofer har nog alltid känt att vi trivs bäst med att jobba med små och medelstora bolag i en lokal kontext. När vi fick frågan om att göra en ny resa tillsammans med Dizparc och driva upp en egen verksamhet i Jönköping kändes det som en kul möjlighet. Att få testa sina egna vingar som entreprenör kändes som en riktig superchans som vi ville ta”, berättar Stefan.

“- Det faktum att vi hade varit aktiva i närmare 20 år på Jönköpingsmarknaden gjorde att vi kände oss hyfsat trygga med att ta steget. Vi hade ett bra kontaktnät med både gamla kunder och kollegor att luta oss tillbaka mot och kände att sannolikheten för att satsningen skulle lyfta var stor. Den magkänslan visade sig tack och lov stämma och idag är vi glada att vi vågade och vann”, flikar Kristofer in.

“Magkänslan visade sig tack och lov stämma och idag är vi glada att vi vågade och vann.”

Kort efter uppstarten fick Stefan och Kristofer sällskap av hela 11 gamla kollegor som ville bli en del av resan och gick in med stort engagemang i den nya satsningen.

“- Vi hade egentligen tänkt starta upp i mindre skala och sedan successivt fylla på med fler kollegor, men plötsligt fanns det ett gott gäng som stod redo att haka på oss. Utöver alla medarbetare som var med från start har vi också våra första kunder att tacka för mycket. De gav oss stora förtroenden trots att vi var en helt nystartad verksamhet. Det blev kort och gott full fart från start”, minns Kristofer.

Från konsult till entreprenör

Livet som entreprenör har enligt båda varit en positiv och utvecklande resa. Att ta klivet och starta en egen verksamhet inom ramen för en stabil entreprenörsplattform har varit en extra trygghet där utrymme hela tiden funnits för både stor frihet och möjlighet till hjälp och stöd i att axla rollen. 

“- Som entreprenör är den ena dagen aldrig den andra lik och det är ett otroligt omväxlande och kul jobb att driva en egen verksamhet. Att få jobba i ett bolag som vi tillsammans byggt upp från grunden med människor vi gillar är så klart en bonus också”, säger Stefan.

“Att få jobba i ett bolag som vi tillsammans byggt upp från grunden med människor vi gillar är så klart en bonus också.”

“- Det kan ibland vara svårt att säga hur rollen påverkat en då man ju lätt blir lite hemmablind. Entreprenörsrollen är enligt mig ingen roll som man bara kan klä av och på sig, den är mer en spegling av ens personlighet. I vårt fall tror jag att vi båda hela tiden varit måna om att bara vara de vi är, ha lite sunt förnuft på vägen och samtidigt modet att våga köra på”, fortsätter Kristofer.

Att starta upp en verksamhet inom ramen för en entreprenörsplattform som Dizparc med en stark ägare i ryggen är något som underlättat och till stor del bidragit till ett extra mod att köra på och våga utmana sig själva i rollen.

“- Det jag uppskattar med Dizparcs entreprenörsplattform är att vi får göra som vi vill och att ingen pekar med hela handen. Vi har fått välja om, när och hur fort vi vill satsa så länge vi skapar tillväxt. De gånger vi har hamnat i utmanande situationer har vi alltid haft flera bra personer att bolla med som har större och längre erfarenhet av att driva bolag än vi har”, menar Stefan.

“Det jag uppskattar med Dizparcs entreprenörsplattform är att vi får göra som vi vill och att ingen pekar med hela handen. Vi har fått välja om, när och hur fort vi vill satsa så länge vi skapar tillväxt. ”

“- En annan fördel med att tillhöra Dizparc är att vi som koncern har ett otroligt brett erbjudande att presentera för våra kunder. Att få vara en del av ett framgångsrikt koncept som hela tiden utvecklas och tar ny mark, men ändå värnar den lokala förankringen är den perfekta kombinationen för oss”, säger Kristofer.

Framgångsreceptet

Under åren som entreprenörer har Stefan och Kristofer samlat på sig en del hel del erfarenheter och delar gärna med sig av vad de tycker är viktiga ingredienser i ett framgångsrecept. Den kanske allra viktigaste ingrediensen enligt båda är att skapa en arbetsplats som det alltid ska kännas kul att gå till. 

“- Vi är måna om att återinvestera i våra medarbetare och vill att vår arbetsplats ska upplevas som generös med en stark gemenskap. Det kan handla om alltifrån resor utomlands med hela gänget till att vi nyligen investerat i ett flipperspel eller sponsrar ett eget lag i Counter Strike", berättar Kristofer

“- Vi vill vara goda förebilder och sätter oss inte bara ner och chefar utan är båda i högsta grad aktiva i både införsäljning av projekt och våra leveranser. Både jag och Kristofer är också noga med att ge våra medarbetare utrymme att växa och är övertygade om att allt blir så mycket bättre om vi bygger bolaget tillsammans och utnyttjar kraften i hela gängets samlade kunskap och engagemang”, fortsätter Stefan.

En annan viktig ingrediens som duon lyfter fram är vikten av att nyttja kraften i det personliga nätverket innan en entreprenörsresa påbörjas.

“- Det kan vara skönt att göra resan tillsammans med en riktigt bra kompis som du vet att du alltid kan bolla med och som delar dina värderingar i livet. Ni behöver inte vara lika, det viktigaste är att ni kompletterar varandra. I vårt fall är jag exempelvis mer eftertänksam, noggrann och strukturerad medan Stefan kör på och är den utåtriktade i säljdialogerna.  Även om vi är olika ibland så har det inte “smällt” på 20 år och är det någon som jag kan ringa närsomhelst på dygnet och vice versa så är det Stefan”, menar Kristofer.

“Det kan vara skönt att göra resan tillsammans med en riktigt bra kompis.”

“- För den som inte har en lika självklar partner att göra entreprenörsresan med som vi hade kan det vara smart att försöka nyttja det nätverk som finns omkring dig. Våga ställa frågor till de som har gjort liknande resor och be om feedback på dina idéer eller bara goda råd på vägen”, avrundar Stefan.

Är du vår nästa entreprenör?

Vi bokar gärna ett förutsättningslöst möte och pratar mer om dina planer, tankar, idéer och visioner.

Andreas_Blaeldh_VD_Dizparc

Andreas Blåeldh

VD Dizparc

Hör av dig så pratar vi mer

Möt våra entreprenörer