<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

JONAS
CARLBERG

Hej Jonas!

Gör helst:

Reser och tränar. 

Äter helst:

Italienskt. (Både mat och dryck)

Om du var ett djur:

Hund.

Words of wisdom:

Du får alltid var du betalar för... 

Porträttbild av Jonas

Nygammalt entreprenörskap

för ökad tillväxt!

”- Man kan antingen försöka trolla med knäna själv, eller ta hjälp av någon som vet hur man ska göra”. Jonas och hans tre kompanjoner Andreas, Niklas och Robert på IT-företaget Everest hade hamnat vid ett vägskäl. Några år tidigare hade de köpt upp Everest och levde gott. Affärerna tuffade på, de satsade stort och kunde utöka teamet med nya medarbetare. Men som för så många andra entreprenörer gick luften plötsligt ur när pandemin kom. De insåg att de behövde hjälp att ta nästa steg och få in lite ny energi, både organisationsmässigt och för att hantera en växande Microsoft-produkt.
Jakten på olika alternativ började.

”- Vi pratade med en hel del tänkbara investerare, men vi ville inte bara sälja till vem som helst och under vilka premisser som helst. Det kändes viktigt att värderingar och gemensamma tankar om framtiden stämde och vi var måna om att hitta någon som ville vara en partner, inte bara köra över oss”, berättar Jonas.

"Det kändes viktigt att värderingar och gemensamma tankar om framtiden stämde och vi var måna om att hitta någon som ville vara en partner, inte bara köra över oss."

En dag får de ett samtal från Fredric på Dizparc och tvärtemot tidigare dialoger kändes allt plötsligt helt rätt. Dizparc erbjöd stöttning och hjälp och ville inte gå in och ta över verksamheten, utan trodde starkt på Business Central samt ville satsa i Göteborg. Ett år efter första kontakten gick affären i hamn och Jonas och hans kollegor blev en del av den växande Dizparc-familjen.

Kärlek vid första ögonkastet

Med Dizparc i ryggen fick Jonas och hans kollegor hjälp inom de områden där de eftersökte support och fick ta del av koncernens gedigna och samlade kunskap kring hur de skulle organisera sig internt samt utveckla delar som administration, styrelsearbete och affärsutveckling.

Jonas och hans kollegor såg också en stor möjlighet i att kunna teama upp med andra bolag inom familjen i syfte att komplettera Everest inom områden där de själva inte är specialister. Ett kontor som de redan haft ett gott och nära samarbete med är Dizparc i Växjö.

"Genom att gå samman och kombinera våra respektive kompetenser blev vi en stark partner att lita på”

”- Det var lite kärlek vid första ögonkastet”, skrattar Jonas. ”- Vi kände direkt att vi klickade och samarbetet flöt på bra. Affären i sig skulle inget av våra bolag kunnat ta sig an själva, men genom att gå samman och kombinera våra respektive kompetenser blev vi en stark partner att lita på”, berättar Jonas stolt.

Förutom det goda samarbetet med övriga kontor tycker Jonas att en annan stor fördel med Dizparc som entreprenörsplattform är just den kamratliga stämningen, och att det inte finns något översitteri. Dizparc-kollegorna kommer gärna på besök och sitter inte på några höga hästar. Alla sitter i samma båt och för Jonas och kollegorna känns det bra att veta att det alltid finns en trygg central hamn att vända sig till för råd, pepp och stöd.

Ny organisation på väg mot nya mål

Tillsammans med Dizparc har Everest nu skapat en god organisationsstruktur som dessutom klarar av att växa. Rollerna har blivit tydligare vilket skapar både effektivitet och ett fokus.

”- Vi älskar att vara entreprenörer och kan fortsätta fokusera på det samtidigt som vi känner oss trygga med att vi nu har förberett vår organisation för tillväxt med kontroll. Där vi tidigare kände oss osäkra vågar vi nu gasa, tack vare möjligheten till att bolla med andra erfarna affärsutvecklare och entreprenörer. Vår mentor på Holding är alltid tillgänglig och är en verklig livlina. Det är verkligen ett jättebra upplägg” konkluderar Jonas.

"Vi älskar att vara entreprenörer och kan fortsätta fokusera på det samtidigt som vi känner oss trygga med att vi nu har förberett vår organisation för tillväxt med kontroll"

Är du vår nästa entreprenör?

Vi bokar gärna ett förutsättningslöst möte och pratar mer om dina planer, tankar, idéer och visioner.

Andreas_Blaeldh_VD_Dizparc

Andreas Blåeldh

VD Dizparc

Hör av dig så pratar vi mer

Möt våra entreprenörer