<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

MARTIN 
HILLERÖ

Hej Martin!

Yrke:

Red Team Lead på Dizparc Secured

Ålder:

41 år

Bor:

I Karlstad

Personliga egenskaper:
Social, strukturerad och nyfiken
Fritidsintressen:

En friluftsmänniska som trivs bäst i naturen med bestigning av Kebnekajse på meritlistan. Fotograferar och löptränar gärna när han inte är hemma i huset och snickrar på olika projekt.

Bäst med att bo i Karlstad:

Närheten till både naturen och jobbet är oslagbart! Utöver massa vackra platser nära vatten kan I2-skogen för löpning och mountainbike varmt rekommenderas. Kanske med ett besök för stans bästa öl och pizza på Good Guys?

martin hillerö

Social problemlösare med målet att bidra till en bättre värld

Att jobba med IT i olika former har varit ett genomgående tema i Martin Hillerös karriär. Efter universitetsstudier inom media och design landade han sitt första jobb som projektledare inom automatisering av elmätare och har sedan dess också hunnit prova på livet som MDM-arkitekt och egenföretagare för att slutligen landa hos oss på Dizparc. Tillsammans med resten av gänget på Dizparc Secured ägnar Martin nu sina dagar åt att skydda våra kunder mot olika typer av cyberangrepp i rollen som Red Team Lead.

Från mobiler till Red Team Lead

Efter många år i olika Mobile Device Management-roller började ett intresse för cybersäkerhet att väckas hos Martin. Detta i kombination med en vilja att utmana sig själv på nytt gjorde att hans vägar återigen korsades med ett gäng gamla kollegor som råkade driva just en verksamhet inom cybersäkerhet i soliga Karlstad. Där hittade han en arbetsplats som kunde erbjuda både nya spännande utmaningar, personlig vidareutveckling och en familjär och lättsam kultur som präglas av högt i tak och öppenhet med stor förståelse och respekt för det ibland utmanande livspusslet.  

Hos Dizparc Secured har Martin fått möjligheten att fortsätta nyttja sin kompetens inom MDM-arkitektur samtidigt som han idag mest ägnar sina dagar åt att vara Red Team Lead och i samarbete sitt team utveckla olika potentiella attackscenarion. 

“Som Red Team Lead fattar jag avgörande beslut i våra kundleveranser och fördelar uppgifter till resten av teamet. Rollen kan jämföras lite med en projektledarroll och jag har daglig kontakt med våra kunder i syfte att hjälpa, stötta och utbilda dem kring cybersäkerhet, vilket så klart är extra kul när man är en social figur. Jag tillhör skaran som föredrar att tillhöra Red Team och få fundera kring hur attacker planeras från angriparens sida, man har ju liksom lite vinnarskalle och vill gärna lyckas även om det är bra att man inte lyckas utifrån kundens perspektiv så klart”, förklarar Martin.

En önskan om att göra skillnad

Att just området cybersäkerhet lockat Martin tror han själv beror på en förändrad livssituation som skapat ett större intresse för vad som faktiskt händer i omvärlden och en vilja att bidra till en tryggare framtid. En framtid som både är tryggare för sina egna barn, kommande generationer i stort och alla små- och medelstora verksamheter som kanske utan ett proaktivt stöd står ganska ensamma och utsatta den dag de utsätts för någon form av cyberangrepp.  

“Det känns lite som en klyscha, men sen jag fick barn känns samhället liksom viktigare och jag känner att jag kan bidra till att göra det tryggare och säkrare i den här typen av roll. Jag gillar att vi på Dizparc Secured har valt att inte bara sälja våra tjänster till storbolag utan också riktar in oss på att hjälpa och utbilda små- och medelstora bolag inom cybersäkerhet. För mig, liksom för resten av mina kollegor, känns det viktigt att alla verksamheter ska kunna få hjälp med att rusta sig mot angrepp, oavsett storlek eller budget. Det är då vi kan göra skillnad på riktigt”, beskriver Martin.

"Jag tillhör skaran som föredrar att tillhöra Red Team och få fundera kring hur attacker planeras från angriparens sida, man har ju liksom lite vinnarskalle och vill gärna lyckas även om det är bra att man inte lyckas utifrån kundens perspektiv så klart”, förklarar Martin.

Livet som cybersäkerhetskonsult

I rollen som cybersäkerhetskonsult är den ena dagen inte den andra lik. Säljmöten, strategisk planering och operativa insatser blandas med en stor portion kontinuerlig vidareutbildning för att ständigt hålla sig uppdaterad kring nya verktyg, angreppssätt och teknik överlag. En relativt låg kunskapsnivå på kundsidan ställer sina krav på pedagogik och förmåga att förklara för kunden vad hen konkret ska ta action på när olika typer av säkerhetsluckor och risker uppdagas. 

“- Om man ska pyssla med cybersäkerhet måste man gilla att vidareutbilda sig och ha ett brinnande intresse för området. Det går inte att bli “fat and happy” utan du bör ha drivkraften att alltid vilja hålla din kunskapsnivå uppdaterad. De cyberkriminella hittar hela tiden nya sätt att arbeta på så det vi håller på med om dagarna, kanske framförallt våra operatörer, blir en slags ständig “katt och råtta-lek”, menar Martin. 

För att ta till vara på mer juniora konsulter som har ett stort intresse för cybersäkerhet, men än så länge mindre erfarenhet av att arbeta inom området erbjuder gänget på Dizparc Secured en entrébiljett till den här typen av roller genom sin “Secured Academy”. Inom ramen för akademin anställs juniora konsulter eller personer som vill omskola sig från andra IT-relaterade roller och får jobba parallellt med att de genomgår ett ambitiöst program med internutbildning inom cybersäkerhet. 

“Vår “Secured Academy” tror jag är ett jättebra sätt att börja sin bana som cybersäkerhetskonsult på. Du får möjlighet att utbilda och certifiera dig parallellt med att du testar dina nya kunskaper i olika kundprojekt tillsammans med mer seniora kollegor. Det finns ju inte så jättemånga utbildningar inom cybersäkerhet att gå och även om satsningar är på gång för att skapa fler så är det helt klart så att det finns en ganska akut kompetensbrist och vi behöver bli fler som kan bekämpa den ökade hotbild vi ser växa fram”, avrundar Martin. 

“Om man ska pyssla med cybersäkerhet måste man gilla att vidareutbilda sig och ha ett brinnande intresse för området. Det går inte att bli fat and happy utan du bör ha drivkraften att alltid vilja hålla din kunskapsnivå uppdaterad. De cyberkriminella hittar hela tiden nya sätt att arbeta på så det vi håller på med om dagarna, kanske framförallt våra operatörer, blir en slags ständig katt och råtta-lek, menar Martin.

Vi växer och vill bli fler

Just nu är vi på jakt efter fler härliga kollegor till vårt växande team. Oavsett om du är en gammal räv inom cybersäkerhet, vill byta karriär eller nyss lämnat skolbänken och har ett brinnande intresse för området tycker vi att du ska höra av dig eller söka någon av våra lediga tjänster direkt.

Till våra lediga tjänster

Möt fler av våra medarbetare inom koncernen

Klicka på porträtten nedan för att läsa mer om några fler av våra medarbetare

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.