<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyhet

Dizparc löste tuff praktikperiod för högskolestudenter

två kvinnor sitter framför en laptop

För många högskolestudenter har det blivit en utmaning att genomföra sin praktik under våren på grund av den pågående Covid19-pandemin. Vissa bolag har varit tvungna att ställa in – eller ändra upplägg på praktiken. På Dizparc valde vi att vidta åtgärder som innebar att vi kunde ta emot praktikanter från programmet IT-infrastruktur och nätverksdesign på Jönköping University som planerat. Praktikperioden har varit lyckad och praktikanterna har erbjudits sommarjobb på Dizparc.

På Dizparc anser vi det vara så värdefullt att ha praktikanter hos oss att vi gjorde anpassningar av arbetsmiljön, för att ha möjlighet att ta emot praktikanterna som planerat och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens direktiv.

"- Studenterna på Jönköping University är kompetenta och därmed värdefulla att ha som praktikanter och att anställa efter studierna. Vi vill inte missa chansen att få kontakt med dem och att lära dem mer om näringslivet."

Victor Sjögren, Dizparc

Olika företag har löst den rådande situationen olika. Några har varit tvungna att ställa in den planerade praktiken helt och hållet. Andra företag har valt att skjuta fram praktikperioden eller låta studenterna jobba på distans. Efter en tuff tid med distansstudier har en praktik på plats betytt extra mycket för de studenter som fått den möjligheten.

"- För studenterna är det alltid värdefullt att få komma ut i näringslivet på praktik, men i det här fallet har studenterna som kunnat göra sin praktik på plats uppskattat det extra mycket."

Sonny Johansson, programansvarig, Jönköping University

Kontaktpersoner

Camilla Erixon

Marknad/Kommunikation, Dizparc

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.