<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

SMILLA
AHLGREN

Hej Smilla!

Work/Life:
Förvaltnings- och projektledare/Klättrare
Ålder:

24 år

Bor:

Umeå

Fritidsintressen:

Klättring, musik och naturen

Familj:
Sambo och hund
Personliga egenskaper:

Inkännande, stor förståelse för människor

Det bästa med Umeå:

Bra restaurang- och musikutbud, naturen runt hörnet

smilla ahlgren i skogen

Med siktet inställt på nya höjder.

Smilla bytte både landsända och karriär på en och samma gång när hon valde att lämna jobbet som frilansande jazzsångerska med Malmö som bas för beteendevetar-programmet med inriktning mot IT-miljöer vid Umeå universitet.

När det blev dags att börja plugga var Smilla säker på sitt val då hon alltid varit nyfiken på människor och känt en dragning till psykologi och sociologi. Att byta stad kändes lockande och möjligheten till en spännande utbildning i en populär studentstad i kombination med ett naturnära boende och närhet till friluftsliv gjorde Umeå till ett givet val.  

“Jag har aldrig ångrat min flytt till Umeå! Jag var redo att testa mina vingar och träffa nya vänner i en ny stad. Umeå visade sig vara en väldigt enkel stad att lära känna och känns inte alls så stor som Malmö där det är mycket mer puls och intryck. I Umeå är skogen alltid bara fem minuter bort och det finns alltid en lugn plats att ta sig till. Samtidigt har staden en jättefin stadskärna där man hittar allt man behöver med jättebra restauranger och ett bra musikutbud.”

"Flera personer i min omgivning talade väldigt gott om Dizparc innan jag valde att söka mig hit och ryktet stämmer verkligen, det är en väldigt trevlig arbetsplats med ett otroligt socialt kontor där det alltid finns trevliga kollegor att både snacka med och be om hjälp."

Work/Life-balance i praktiken

Efter utbildningen började Smilla jobba inom uppdragsledning på Region Västerbotten för att sedan söka sig till Dizparcs kontor i Umeå där hon klivit in i en roll som förvaltnings- och projektledare. I en blandad roll med fokus på affärssystem strukturerar, planerar och följer hon upp aktuella ärenden och fungerar som en länk mellan kunden och utvecklingsteamet.

“Jag drivs av att skapa värde för mina kunder med hjälp av IT. Den drivkraften får jag verkligen utlopp för i mitt jobb! Flera personer i min omgivning talade väldigt gott om Dizparc innan jag valde att söka mig hit och ryktet stämmer verkligen, det är en väldigt trevlig arbetsplats med ett otroligt socialt kontor där det alltid finns trevliga kollegor att både snacka med och be om hjälp. Våra chefer satsar mycket på trivsel, hälsa och sociala tillställningar som exempelvis gemensamma frukostar, AW:s och resor för att bygga gemenskap. Jag upplever att Dizparc har en modern syn på work-life balance som skapar utrymme och flexibilitet att ha ett aktivt liv även utanför kontoret.”

smilla ahlgren klättrar på klippa

Skit i regler och känn känslan

I Umeå fann Smilla både sin passion för klättring (och sin klätterälskande sambo). Efter första besöket i klätterhallen var hon fast och sedan två år tillbaka är hon en frekvent besökare där. Vilken typ av klättring hon ägnar sig åt beror lite på säsong, men vanligtvis blandas kortare vardagsträningar i klätterhallen med längre lekfulla sessioner på helgerna. På sommarhalvåret åker hon och vännerna ut till skogen för att klättra hela dagen och drar nytta av det faktum att solen aldrig riktigt går ner i Umeå.

“Jag älskar att röra kroppen och det får jag verkligen utlopp för i klättringen. Det blir som någon slags “aktiv yoga” där man hela tiden är i rörelse och lär känna sin kropp och dess förmåga på olika sätt. Klättring handlar i grunden mycket om teknik och du behöver lära dig hur du ska använda kroppen för att underlätta nästa manöver och successivt vässa dig för att kunna ta dig an nästa nivå. Överlag känner jag att det är ett intresse som ger så mycket energi och jag glömmer ibland bort att jag faktiskt tränar för att det är så roligt!”

Smilla råder alla som är nyfikna på klättring att ge det en chans och då försöka ta rygg på någon klättrare i sin närhet som kan visa grunderna. Hon upplever själv att den sociala delen av klättring är en extra bonus där man snabbt kommer in i gänget och bygger ett community kring intresset.

“Mitt nybörjartips är att ta dig till en klätterhall och börja med att testa lite bouldering i lugn och ro. Låna ett par skor, ta med kalk och börja att prova dig fram. Skit i regler och börja känna känslan av att klättra, prova hur greppen känns och är du höjdrädd går det ju alltid fint att klättra i sidled på låg höjd tills du vant dig.”

"I Umeå är skogen alltid bara fem minuter bort och det finns alltid en lugn plats att ta sig till. Samtidigt har staden en jättefin stadskärna där man hittar allt man behöver med jättebra restauranger och ett bra musikutbud."

smilla ahlgren klättrar
smilla ahlgren klättrar

Bli kollega med Smilla

Dizparc i Umeå växer så det knakar och är på jakt efter fler härliga kollegor som vill bli en del av teamet.

Möt fler av våra medarbetare

Klicka på porträtten nedan för att läsa mer om några fler av våra medarbetare

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss