<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

MARIA 
ALSTANDER

Hej Maria!

Yrke:

Projektledare/konsult på Dizparc Rationell IT Linköping (med stort fokus kring affärssystemet Pyramid)

Ålder:

53 år

Bor:

I Söderköping

Personliga egenskaper:
Positiv, strukturerad och relationsskapande
Fritidsintressen:
Hundar, agility och husbilen. Jag har två egna shetland sheepdogs och ytterligare några stycken som jag har förmånen att träna och tävla agility med. Jag älskar också när sambon och jag tar husbilen ut på olika äventyr.
Läser/lyssnar helst på:

Hinner inte läsa så mycket men lyssnar desto mer. Jag gillar deckare, t ex Emelie Schepps böcker som utspelar sig i Norrköping. Eller feelgood som Åsa Liabäcks böcker om Ådala koloniområde i Linköping. Jag tycker det är extra kul med lokal anknytning och därmed igenkänningsfaktorer.

Maria_väskan2_minst_red

Branschbyte ledde till kortare beslutsvägar, närmare kundrelationer och en mer varierad vardag.

När pandemin kom och det lokala kontoret där Maria Alstander arbetade skulle läggas ner blev hon en av de som fick se sig om efter nya möjligheter. Vad som kunde lett till en period av arbetslöshet blev snarare ”en spark i baken” och hon tog chansen att prova en ny bransch, men liknande roll hos Dizparc Rationell IT i Linköping. Nu, omkring två år senare, har hon vant sig vid sin nya arbetsort med nya kunder och system men säger själv att hon fortfarande har mycket att lära. Maria upplever att hon har en varierande vardag med stöttande kollegor där korta beslutsvägar, nära relationer och täta kontakter med kunderna är viktiga ingredienser.

I Linköping har hon nu funnit sin nya vardag där pendlingen från hemmet i Söderköping innebär att hon hinner plöja en hel del ljudböcker. Hon har också gått från att vara en ”äta lunch ute”-person, till att allt oftare ha med sig en matlåda och äta på kontoret med kollegorna. Men något som inte har ändrats bara för att hon bytt arbetsplats är att när andra dricker kaffe, så dricker Maria helst en cola zero.

”Om ni frågar mina kollegor om mig är det nog bland det första de kommer att säga, att jag alltid har en cola i handen eller åtminstone på skrivbordet”, säger Maria och skrattar. 

”En annan positiv aspekt med att jag bytte jobb, förutom mina fantastiska kollegor, är att jag trivs väldigt bra med att vara på ett lite mindre företag, som i och för sig numera är del av en större koncern, men där jag upplever att vi har korta och snabba beslutsvägar som gör vardagen enkel. Jag får göra många olika typer av saker, vara en del av olika situationer och jobba med utvecklande projekt, både mot kund och internt”, berättar Maria.

Maria har ett stort hundintresse och flera kvällar i veckan spenderar hon på brukshundsklubben i Söderköping med sina shelties. Hon tränar, tävlar och instruerar i agility men är även aktiv inom andra grenar.

”Efter en dag på jobbet så är det perfekt för mig att komma hem, byta om och sen direkt ut med hundarna i skogen eller till klubben, där får jag tid att reflektera och samla kraft”, förklarar Maria.

På frågan om vad som gör Dizparc unikt svarar hon att det är variationen i arbetet, närheten till kunderna, men också att vi kan erbjuda ett helhetskoncept och även ta hjälp av kollegor på olika systerbolag.

”Här har vi kunderna nära, så vi slipper långa resor i tjänsten. Jag kan känna att den närheten också gör att det blir enklare att ha en nära kontakt, det går snabbt och lätt att bara åka över till kunden när man behöver hjälpa till med något. Sen tycker jag att det är roligt att vi har flera olika inriktningar inom bolaget, att vi har flera team som jobbar med det vi kallar teknik, med Pyramid och även utveckling och sälj. Det gör att vi kan hjälpa kunderna med helhetslösningar eftersom vi har flera olika kompetenser både inom vårt bolag, och ute i Dizparc-koncernen. Ju mer vi samarbetar med de andra bolagen inom koncernen, desto mer ”ett Dizparc” eller ”vi” känns det. Det är perfekt att kunna ta hjälp av varandra”, menar Maria. 

“En bonus är också att jag har förmånen att kunna jobba hemifrån när det passar. Då blir det också desto roligare när man kommer till kontoret och träffar kollegorna. Där är det lättare att bolla idéer, ställa frågor eller umgås och snacka lite”, avslutar Maria. 

Nyfiken på hur det är att jobba på Dizparc Rationell IT?

Tveka inte att ta en kontakt så berättar vi gärna mer eller sök någon av våra lediga tjänster redan idag!

Till våra lediga tjänster

Möt fler av våra medarbetare inom koncernen

Klicka på porträtten nedan för att läsa mer om några fler av våra medarbetare

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.