<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Lagafors

Konfiguratorn som effektiviserade försäljning

Lagafors_dizparc

Lagafors är det internationella företaget som utgår från Laholm. På frågan vad Lagafors arbetar med är svaret enkelt ”Vi räddar liv”.  Lagafors ser till att det blir en säker livsmedelsproduktion genom att säkerställa att hygienfaktorn alltid hålls. Detta gör att mat kan produceras på ett säkert sätt ur hälsoaspekt.

För Lagafors var Dizparc Halmstads tjänster ett självklart val då de såg ett behov att via digitalisering effektivisera sin säljprocess.

Magnus Elmblad brinner för utveckling och förändring vilket han haft stor användning av sedan han tillträdde som VD på Lagafors 2005, där han idag också är delägare i företaget. Tillsammans med sitt team arbetar de ständigt på att bli lite bättre och lite mer effektiva vilket har givit utdelning, nu senast då de tog hem vinnartiteln som årets hållbara företag i Laholm.

Gör det ni är proffs på - låt andra proffs göra resten

Magnus intresse för att hela tiden utvecklas och göra processer mer effektiva ledde till en idé för att hjälpa säljarna ute hos kunden, men hur den skulle skapas var inte tydligt initialt.

- Vi är riktigt duktiga på det vi gör. Vi är otroligt duktiga på att svetsa, sätta pumprör och maskinutveckling. Däremot har vi inte spetskompetensen inom IT och digitalisering och har inga planer på att ha det inhouse heller, därför ser vi till att ta hjälp för att inte bli omsprungna.

Magnus Elmblad, VD Lagafors

Idén grundade sig i säljprocessen. Eftersom det rör sig om större investeringar för Lagafors kunder, åker säljarna nästan alltid ut till kund för att göra en uppskattning av arbetet på plats. Sedan vänder man hemåt och räknar på en offert som skickas till kund. Målet var att istället direkt på plats, ihop med kunden, kunna uppskatta kostnader samt direkt kunna visa hur lång tid det tar innan investeringen betalar sig för kund. Effektivt för såväl Lagafors som kund.

- I en workshop tillsammans med Emma Andersson, projektledare Dizparc Halmstad, och Alexander Croner, lösningsarkitekt Dizparc Halmstad, kunde vi presentera vår vision och våra tankar kring verktyget för att sedermera överlämna teknikval och lösning åt experterna.

Att presentera en prisuppgift direkt på plats gör att vi snabbare kan gå från första kundkontakt till avslutad affär. Dessutom sparar vi in på de extra resor som krävs för att åka tillbaka till kund och presentera en offert. Hållbarhet och kundnytta är självklarheter för oss.

- Under senaste mässan fick vi se på plats hur effektivt konfiguratorn kan hjälpa våra säljare. Säljaren hade en diskussion med kund och när frågan kom till pris tog säljaren fram sin surfplatta och inom tre minuter hade han ett ungefärligt pris baserat på kundens önskemål.

Magnus Elmblad, VD Lagafors

Konfiguratorn gör stor skillnad jämfört med att i normala fall få säga till en intresserad kund att säljarkåren återkommer efter mässan. Då har det hänt mycket inom kundens verksamhet och annat som måste prioriteras och man riskera starta om införsäljningen på nytt.

Bra tankar leder till ringar på vattnet

Som bonus visade det sig att konfiguratorn även effektiviserade internt då den förenklade arbetet med offerter och bidrog till större precision. En person tar längre tid att lära upp då det kräver stor förståelse för systemen, men med hjälp av konfiguration blir det svårt att göra fel.

Konfiguratorn används nu av säljare i Sverige och Tyskland och nästa steg är att ta det vidare till USA och till distributörer. I förlängningen vill Lagafors även koppla ihop konfiguratorn med sitt affärssystem. Återigen har Lagafors visat varför de är ett framgångsföretag och hittat nya sätt att utvecklas och effektivisera processer.

- Det är just case som detta vi på Dizparc brinner för. Att genom vår kunskap och erfarenhet realisera kundernas idéer och tillsammans göra något ännu bättre. Vi är så glada att arbeta med innovativa företag som Lagafors, säger Elin Petersson VD Dizparc Halmstad.

Kontaktpersoner

DS5R7659-Redigera

Elin Petersson

VD, Dizparc Halmstad

DS5R7740

Emma Andersson

projektledare, Dizparc Halmstad

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.