<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Entreprenörsresan

När 1 + 1 blir 3

Porträttbild av två män

Sedan Dizparc slog upp dörrarna till sitt kontor “Infrastruktur i Jönköping” har framgången varit ett faktum. Bakom den hittar vi två drivna entreprenörer i form av Kristofer Henning och Stefan Nohammar som tillsammans byggt upp en imponerande verksamhet med siktet inställt på att skapa de bästa digitala lösningarna för kunderna i regionen. Utöver att mer eller mindre erövra sin lokala marknad har duon också lyckats att skapa en härlig arbetsplats som bygger på delaktighet, prestigelöshet och professionalism.

Att Stefan och Kristoffer skulle följa sina respektive entreprenörsdrömmar tillsammans rådde det ingen större tvekan om när frågan ställdes för snart fem år sedan. 

“- Jag har alltid trivts i konsultrollen och peppas av att få skapa tydlig effekt och nytta för mina kunder. Efter många år som anställd i roller inom systemutveckling,  teknisk projektledning och arkitektur var jag lite trött på stora organisationer och sugen på att starta något eget. När jag och Stefan fick erbjudandet från Dizparc kändes det helt rätt. För mig var det viktigt att hitta en partner som kunde komplettera mig på en sådan resa och det är precis vad Stefan gör. Hans tidigare erfarenhet av VD-rollen tillsammans med mitt stora kundfokus gjorde att 1+1 plötsligt kändes som 3”, berättar Kristofer. 

“- Precis som Kristofer säger så kompletterar vi varandra väldigt väl. När jag har en tendens att vara mer riskbenägen bromsar en mer eftertänksam Kristofer mig och ser alltid till att det jag säljer också kan levereras på ett bra sätt”, flikar Stefan in. 

“- En annan viktig faktor värd att nämna kring uppstarten är stödet vi fick från centralt håll från dag 1. Även om jag varit VD förut så var entreprenörsrollen ny för mig och det var viktigt att få stöttning med alltifrån kapital till affärsutveckling och få ta del av den gedigna erfarenhet av entreprenörskap som genomsyrar bolaget”, fortsätter Stefan.

Kulturen som framgångsfaktor

Under de senaste 5 åren har Stefan och Kristofer tillsammans byggt upp ett fint bolag som idag omsätter 80 MSEK och sysselsätter drygt 35 medarbetare. Medarbetarna är en central pusselbit i framgångarna och fokus parallellt med tuffa tillväxtmål har hela tiden varit på att skapa en arbetsplats som det ska vara roligt att gå till med en utvecklande miljö och framåtlutad attityd.

”-  Vi tillbringar alla många timmar på arbetsplatsen, och då måste det vara en plats där man har roligt och kan koppla av samtidigt som det är fokus på det som vi skall leverera ”, förklarar Kristofer. 

“- Jag har både lång erfarenhet och ett stort intresse för ledarskapsfrågor som kommit väl till nytta när vi byggt upp vårt bolag. För mig är lagbygge en stark drivkraft, oavsett om det handlar om ett lag jag tränar i idrott eller mitt gäng på kontoret. Jag tror på att sätta upp tydliga gemensamma mål, men samtidigt skapa utrymme för att våga prova för att hitta nya lösningar. Hos oss har alla medarbetare erbjudits ett delägarskap vilket leder till att vi alla är engagerade i bolagets fortsatta utveckling”, fortsätter Stefan.

Tillsammans mot nya mål

Det mål som Stefan och Kristofer satte upp för fem år sedan har de uppnått med råge och nu är de redo att ta sikte på nästa mål som är att växa bolaget till minst det dubbla jämfört med vad det är idag. Resan de startade tillsammans har de aldrig ångrat och råder alla som går i liknande tankar att ge entreprenörslivet en chans. 

”- Jag har aldrig varit rädd för att testa nya saker och fatta beslut utifrån de förutsättningar som gäller för stunden. Om det inte blir som jag tänkt mig så är man en erfarenhet rikare och får ta nya tag. Oftast landar man på fötterna bara man försöker och den inställningen är något jag verkligen tror att en entreprenör bör ha”, menar Stefan. 

”- Att starta eget med tryggheten av en stabil ägare i ryggen har varit en fantastisk rolig resa. Jag är glad att jag vågade ta chansen att driva och utveckla ett eget bolag och ser nu fram emot att växa och utveckla bolaget vidare in i nästa fas. Vi känner definitivt inte att vi är färdiga ännu utan spänner bågen ännu mer och ser fram emot nästa kapitel på vår gemensamma resa”, avslutar Kristofer. 

Nyfiken på entreprenörslivet hos Dizparc?

Läs mer om vår entreprenörsresa och tveka inte att ta en kontakt så berättar vi gärna mer. 

Kontaktpersoner

Andreas Blåeldh

VD, Dizparc

Camilla Erixon

Marknad/Kommunikation, Dizparc

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.