<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Entreprenörsresan

Entreprenören i fokus på entreprenörens villkor

christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash

Entreprenörskap förknippas vanligen med möjlighet till nybygge och en frihetskänsla. Att varje dag få kliva upp ur sängen och jobba med sin passion och glädjas åt att se sin smarta affärsidé utvecklas och uppskattas av andra kittlar vanligtvis den som går runt och bär på en entreprenörsdröm. Även om livet som egen kan vara både härligt och fritt är resan dock sällan spikrak och  entusiasmen och frihetskänslan kan ibland få sällskap av känslor som ensamhet och rådvillhet. Då blir möjligheten att få support och stöd för att navigera rätt och göra smarta drag helt avgörande.

Hos Dizparc, som erbjuder en entpreprenörsplattform för bolag inom IT- och digitalisering, finns det en gedigen kunskaps- och erfarenhetsbas att ta del av. Den typen av grund är till stor nytta för entreprenörerna i sin verksamhetsutveckling och fungerar som en central drivkraft i det gemensamma styrelsearbetet. 

“- Utöver att hjälpa till med finansiella muskler är mitt och mina kollegors fokus att hjälpa och stötta våra entreprenörer på resan mot att förverkliga sin långsiktiga dröm. Vare sig det gäller frågor kopplade till affärs- och verksamhetsutveckling, ledarskap, ekonomi, HR eller marknadsföring kan vi hjälpa till. Den samlade kompetensen och erfarenheten hos vårt centrala team är svårslagen med en gedigen erfarenhet från olika typer av entreprenörsresor inom alltifrån startup-världen till multinationella bolag”, berättar Andreas Blåeldh, VD på Dizparc. 

“- Då vi på Dizparc vänder oss primärt mot målgruppen små- och medelstora företag är våra bolag oftast relativt små och lokalt orienterade vilket gör att våra entreprenörer får en stor frihet hos oss, men under eget ansvar så klart. Vi sätter helt enkelt entreprenören i fokus på entreprenörens villkor”, fortsätter Andreas.

"- Det stämmer att vår modell inom Dizparc bygger till stora delar på valfrihet. Varje entreprenörsdrivet bolag har en styrelse som tillsammans med entreprenörerna arbetar fram affärsplaner och sätter målsättningar för hur verksamheten ska utvecklas. Genom styrelsearbete och coachning stöttar vi entreprenörerna i den omfattning de själva önskar", fyller Camilla Erixon, Marknad/Kommunikation på Dizparc i.

Att entreprenörskapet är i tydligt fokus hos Dizparc råder det ingen tvekan om. Bolaget värnar sin grundidé om att erbjuda en plattform för alla som vill bygga en verksamhet inom IT- och digitalisering. Även om många förfrågningar om produktutveckling kommer in håller bolaget fast vid sitt ursprungliga fokus på att bygga upp verksamheter, antingen från grunden utifrån en tydlig idé/tanke/känsla/dröm eller genom att hjälpa en entreprenör som fastnat på sin resa eller vuxit för snabbt att hitta rätt väg framåt. 

“ - Även om våra entreprenörer har lite olika start- eller utgångspunkt på sina resor har de alla en gemensam nämnare i form av att det blivit dags för ett nästa steg. Att välja att bli en del av en entreprenörsplattform som vår skulle jag säga är en bra språngbräda oavsett vilken situationen du befinner dig i och säkerställer en trygghet och struktur i botten som frigör tid att fokusera helhjärtat på verksamheten och kunderna. Det gäller oavsett om din dröm är att bygga ett ett litet nischat bolag eller att erövra världen”, förklarar Andreas. 

Drivkraft - en viktig ingrediens i framgångsreceptet

Även om stöttningen och coachingen som behövs under resans gång kan se olika ut finns det en tydlig gemensam nämnare för både Dizparc som helhet och entreprenörerna. Den består kort och gott av drivkraften att skapa en riktigt framgångsrik resa för bolagen.

“- Jag och mina kollegor får energi när vi ser den stolthet, glädje och entusiasm som väcks till liv hos både erfarna entreprenörer som får en nystart hos oss och den som kliver in i en helt ny roll. Vi känner samma goa känsla i magen varje gång alla pusselbitar börjar att falla på plats och vi har fått vara med och bygga upp något riktigt vasst, hittat synergier, kunnat påverka, deltagit i utvecklingen och känt att vi bidragit på riktigt. Det är ju alltid lite extra kul att arbeta med mindre bolag där vi får möjlighet att arbeta nära våra entreprenörer och se effekterna av våra insatser relativt snabbt”, förklarar Andreas.

Drivkraft är också en viktig ingrediens i de framgångsrika entreprenörsresor Dizparc varit med att skapa under åren.

“- Hur framgångsrik en resa blir beror så klart på många olika faktorer, men jag kan nog sticka ut hakan och säga att de entreprenörer som verkligen brinner för sin idé och för sina kunder oftast är de som  lyckas absolut bäst. Som entreprenör behöver du drivas av att skapa nytta och värde för dina kunder. Du behöver också ha ett affärssinne och förmågan att både bygga upp och utveckla ditt nätverk", fyller Camilla i.

“- Det fina i att tillhöra en entreprenörsplattform är att du också blir en del av en kollektiv drivkraft. Du kan alltid kan vara säker på att få stöd av andra entreprenörer som befinner sig på liknande resor. Vi har upptäckt att många initiativ och synergier ofta växer fram organiskt ute i verksamheten när våra drivna entreprenörer pratar ihop sig. Det handlar i grunden mycket om att hjälpa varandra att göra affärer och hela tiden se nya möjligheter inom “familjen”,” avrundar Andreas. 

Nyfiken på entreprenörslivet hos Dizparc?

Läs mer om vår entreprenörsresa och tveka inte att ta en kontakt så berättar vi gärna mer. 

Kontaktpersoner

Andreas Blåeldh

VD, Dizparc

Camilla Erixon

Marknad/Kommunikation, Dizparc

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.