<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Konfiguratorer

En guide till rätt action.

team som pratar framför surfplatta

Många bolag har idag komplexa regelverk för att generera rätt urval av produkter eller ritningar, där det inte är ovanligt att detta är något som bara vissa nyckelpersoner kan utföra. När det sitter i ryggmärgen hos erfarna medarbetare och därmed inte är tillgängligt för hela bolaget innebär det både en sårbarhet men även en flaskhals i sina interna flöden.

Även med den enklaste logiken i en konfigurator – filtrering - underlättar man kundens köpresa eller kanske onboardingen för en ny medarbetare.  

Logik och regler i en applikation

Genom att baka in logiken och reglerna i en applikation möjliggör man att fler personer i ett bolag kan få tillgång till verktyget och därmed utföra arbetet. En intern säljkonfigurator kan göras tillgänglig för återförsäljare och i nästa steg även finnas för konsumenter som inspiration eller byggverktyg. I fallet med säljkonfiguratorn kan antalet konverteringar ökas flerfaldigt då man guidat konsumenten i sin köpresa redan från start och därmed frigjort värdefull tid för sina egna medarbetare. 

Fristående eller som en del av webb

En konfigurator kan byggas helt fristående som en applikation eller som en del av bolagets webb, och integreras ofta med exempelvis ett affärssystem för att maximera effekten.  

"Vi märkte att fler och fler kunder efterfrågade möjligheten att kunna konfigurera sina produkter eller tjänster, och jobbade därför fram ett koncept som möter den efterfrågan."

Emma Andersson, projektledare Dizparc

Kontaktpersoner

Elin Petersson

VD, Dizparc Halmstad

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.