<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

MAGNUS
NYQUIST

Hej Magnus!

Work/Life:

Power BI-expert/Teamledare och baskettränare

Ålder:

42 år

Bor:

Växjö

Fritidsintressen:

Basket och Hallmark-filmer med oväntade slut

Familj:

Fru, två taxar, en katt och en systerdotter som bor hos oss 2-3 dagar i veckan

Personliga egenskaper:

Snäll

Det bästa med Växjö:

Nära till familj och ett hockeylag som man kan känna lite stolthet över

magnus_nyquist

En delegerande ledare med fokus på att låta andra växa.

Magnus Nyquists egen basketkarriär påbörjades i Växjö basket där han lirade fram till 17 års ålder. När Växjö basket lades ner och en ny klubb, Växjö Ravens, startades upp bytte Magnus ut lagtröjan mot tränardressen. Parallellt med sitt jobb som Business Intelligence-expert och teamledare för Dizparc Värnamos team (som huserar på Dizparc-kontoret i Växjö) är han idag en av coacherna för sin 14-åriga systerdotters serievinnande lag.

Magnus basketintresse väcktes tidigt och utöver hans eget och systerdotters stora engagemang är både fler familjemedlemmar och många av hans närmaste vänner en aktiv del av klubben.

“Växjö Ravens är en ganska stor förening och den enda basketföreningen i Växjö. Nackdelen med det är att vi behöver åka ganska långt till våra matcher, men fördelen är så klart att många av oss som själva spelat i Växjö basket en gång i tiden är fortsatt aktiva som coacher idag eller i styrelsearbetet som min mamma är. Det finns en stark och fin kamratskap i föreningen och vi är ett tight community”, berättar Magnus. 

"Mitt mål med ledarskap är att försöka få alla i teamet att klara sig själva och fatta egna beslut. "

Värt varenda minut!

Att träna ett tjejlag kräver en hel del tid och helgerna vigs alltid till minst en match, ibland två när regionserien löper parallellt och hans systerdotter dessutom spelade i två lag. Magnus är en aktiv tränare och är med och coachar vid alla hemmamatcher och majoriteten av bortamatcherna. Även om coachuppdraget tar mycket tid är det värt varenda minut för Magnus som troget följt laget sedan tjejerna bara var 6-7 år gamla. 

“Det är otroligt kul att följa tjejerna på deras basketresa och få se dem växa och utvecklas både inom sporten och som individer. Basket är en snabb sport och när allt klaffar och alla spelare på planen funkar bra ihop så är det en riktigt rolig lagsport. Min uppgift som coach är så klart att lära tjejerna att spela, men jag behöver också ha stort fokus på att lyssna in, försöka förstå olika spelares behov, hantera olika viljor och se till att det blir rättvisa och balans när det gäller spelutrymmet. I den åldern tjejerna är så ser ambitionsnivån lite olika ut, en del drömmer om att bli basketproffs och andra är mest nyfikna på att spana in killar när vi är ute och spelar cuper. Min roll handlar mycket om att få ihop laget och i grunden att fostra basketintresserade ungdomar och lägga grunden till ett liv i rörelse även den dagen de slutar med basketen”, förklarar Magnus.

"Min uppgift som coach är så klart att lära tjejerna att spela, men jag behöver också ha stort fokus på att lyssna in, försöka förstå olika spelares behov, hantera olika viljor och se till att det blir rättvisa och balans när det gäller spelutrymmet."

"Hård, men ganska chill"

Till vardags sysslar Magnus med en annan typ av ledarskap inom ramen för sin roll som Teamchef för Dizparc Business Intelligence-team i Växjö. Trots att de båda uppdragen skiljer sig åt tycker han ändå att det finns en del likheter mellan de båda coachande rollerna och självklart stöttar Dizparc laget som stolt sponsor.  

“Mina tjejer i laget skulle nog beskriva mig som en hård, men ganska chill ledare. Jag tror att mina kollegor i teamet på jobbet också skulle beskriva mig som ganska chill, men ändå tydlig. Mitt mål med ledarskap är att försöka få alla i teamet att klara sig själva och fatta egna beslut. Jag vill till exempel att laget på planen pratar ihop sig om matchsituationen, säkerställer att alla har koll på vilken typ av anfall eller försvarsspel som vi spelar, om någon behöver hjälp och så vidare. Jag vill att laget ska prata ihop sig och lösa problem utan att jag behöver vara inne och detaljstyra. Detaljerna hanterar vi tillsammans på träningarna, precis som vi gör i jobbet när vi har våra särskilda BI-dagar. Målet är ju att jag som ledare inte ska behövas”, menar Magnus.  

Efter serievinst förra året och en hedersvärd andra plats det här året blickar nu Magnus och hans lag framåt mot nya mål. Träningarna tuffar på och fokus blir fortsatt på att träna grunder och repetera för att säkerställa att spelarna gör rätt val i olika situationer som dyker upp. Även om han ställt skorna på hyllan så händer det att de kommer fram då och då. 

“Ibland får jag feeling och hänger på veteranerna som samlas för spel på söndagar. Det är kul att hålla igång och hänga på vännerna när de ska lira så det blir säkert mer speltid framöver i takt med att kondisen förbättrats en aning”, avrundar Magnus. 

"Mitt mål med ledarskap är att försöka få alla i teamet att klara sig själva och fatta egna beslut."

Bli kollega med Magnus

Dizparc växer så det knakar och är på jakt efter fler härliga kollegor som vill bli en del av teamet.

Möt fler av våra medarbetare

Klicka på porträtten nedan för att läsa mer om några fler av våra medarbetare.

 

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss