<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

DCG

Nytt affärssystem med historiken i behåll

två kvinnliga kollegor samtalar framför dator

Sedan 1945 har Göteborgsbaserade DCG tillverkat och distribuerat  registrerade homeopatiska läkemedel, kosttillskott och naturlig kosmetik. Med ett tydligt helhetstänk och en stor dos empati, erfarenhet och engagemang hjälper bolaget sina kunder att skapa en hälsosammare vardag.

Affärssystemet är ett viktigt nav i DCG:s verksamhet. Där finns all information och säljhistorik kopplat till en ständigt växande kundbas och systemet används dagligen av de flesta roller inom bolaget. Sedan många år är det Sandra Karlsson, Ekonomiansvarig, som ansvarar för affärssystemet och ser till att det uppdateras för att effektivisera arbetsvardagen hos DCG på bästa vis.

- Jag har jobbat i bolaget sedan 2006 och är nog den av oss alla som kan vårt affärssystem bäst. Som ansvarig för ekonomi och löner har det blivit naturligt att jag drivit frågor kopplade till drift och uppdateringar av systemet under årens lopp. Under de senaste dryga 20 åren har vi kört NAV som affärssystem med en uppdatering till Dynamics NAV längs vägen innan vi landade i vår nuvarande lösning på Business Central med hjälp av teamet på Dizparc, berättar Sandra.

När det blev dags för DCG att ersätta sin Dynamics NAV-lösning med Business Central stod valet mellan att implementera det nya systemet rakt av eller om Dizparcs tjänst Smart BC Upgrade skulle användas. En Smart BC Upgrade passar alla verksamheter som tar steget från Dynamics NAV till Business Central och är ett snabbt, enkelt och kostnadseffektivt sätt att genomföra en uppgradering. Istället för att skrota det som är bra i det befintliga affärssystemet utreds vilka delar som behöver vara kvar, gamla anpassningar tvättas bort och ny funktionalitet adderas vid behov.

- När Dizparc presenterade lösningen Smart BC Upgrade kände vi direkt att den passade oss perfekt. För oss kändes det viktigt att kunna behålla historiken då vi har så många artiklar med tillhörande säljhistorik som vi inte vill förlora. Att få möjlighet att behålla all information om våra kunder som fanns lagrat i det gamla systemet kändes också som en stor fördel, förklarar Sandra.

En smidig projektleverans ledde till ett snabbt och lättnavigerat system

Projektet påbörjades strax före sommaren med inledande workshops då både konsulter från Dizparc och olika intressenter från DCG deltog i arbetet. Det tekniska arbetet drogs igång i augusti och det nya systemet var sedan i full gång efter bara ett par månader.

- Att jobba tillsammans med Dizparc var väldigt smidigt redan från start och vi valde dem som leverantör mycket på grund av en väldigt tydligt specificerad offert och bra övergripande plan för hur arbetet skulle genomföras. Det var tydligt att konsulterna hade djup kunskap inom området och de återkopplade alltid snabbt. En extra stor fördel var att de alltid kunde ta in personer i projektet som hade specialistkunskaper inom de olika delar som blev aktuella under projektets gång. Ett annat plus var att vi fick en bra utbildning och genomgång i Business Central för att få koll på ny funktionalitet, fortsätter Sandra.

Arbetet med affärssystemet fortgår tillsammans med Dizparcs team och funktionaliteten utvecklas löpande i takt med att nya behov uppstår. Även om det nya systemet har stora likheter med gamla Dynamics NAV upplever verksamheten ett antal fördelar med sin nya lösning.

- Den största skillnaden vi upplever är att vårt nya affärssystem är mycket snabbare sedan vi gick upp i molnet. Det är också lättare att navigera sig rätt i Business Central då det finns bra information och stödtexter till hjälp direkt i systemet, avrundar Sandra.

 

- Det var tydligt att konsulterna hade djup kunskap inom området och de återkopplade alltid snabbt. En extra stor fördel var att de alltid kunde ta in personer i projektet som hade specialistkunskaper inom de olika delar som blev aktuella under projektets gång. Ett annat plus var att vi fick en bra utbildning och genomgång i Business Central för att få koll på ny funktionalitet

Sandra Karlsson, Ekonomiansvarig DCG

Sugen på ett nytt affärssystem?

Ta en förutsättningslös kontakt med oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att göra
bytet så smidigt som möjligt med vår smarta tjänst Smart BC Upgrade.

Kontaktpersoner

Jonas Carlberg

Dizparc Insikter & Lösningar, Göteborg/Malmö

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.