<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rototilt

En mer lättarbetad, sökoptimerad och målgruppsanpassad mobile-first lösning

Kvinna håller i en telefon med fint målade naglar och tittar på en laptop

Dizparc och Rototilt har arbetat med olika typer av digitala lösningar tillsammans sedan 2017. Rototilt Group är en av de ledande tillverkarna av tiltrotatorer och tillbehör till grävmaskiner. De består idag av ca 315 medarbetare med dotterbolag i Norge, Finland, England, Tyskland, Frankrike och Nordamerika, men med sin bas och sitt ursprung i Vindeln i norra Sverige. Den internationella marknaden ställer mycket höga krav på flexibilitet och effektivitet, både gällande produkterna de tillverkar och de digitala lösningar som tas fram tillsammans med Dizparc.

"Vi uppskattar verkligen det långsiktiga samarbete vi har tillsammans med Rototilt, vårt senaste projekt innebar ett omtag kring deras webbplats. Det var viktigt dels för att möta nya typer av krav på sökoptimering, dels för att användarnas och målgruppernas behov hade förändrats sedan den senaste lösningen arbetades fram."

Anna Nabb, Dizparc

Den nya webbplatsen innebär en mobile first-lösning och man har satsat mycket på att anpassa och optimera innehåll, uttryck och design utefter förändringar i sökbeteenden som man har sett under en längre period och särskilt i och med pandemin.

"Arbetet har fungerat jättebra och vi är stolta över den mer lättnavigerade och sökoptimerade färdiga produkten. Det är jätteroligt att vi får vara en viktig partner på Rototilts digitaliseringsresa på olika sätt, oavsett om det som i det här fallet handlar om större projekt, eller den aktiva förvaltningen. Genom vårt partnerskap lär vi känna varandra på riktigt", säger Anna Nabb, Dizparc.

Projektet med webbplatsen pågick under ungefär ett år och har inkluderat en förstudie med efterföljande projekt och lansering av den nya webbplatsen.   

"Att vi idag prioriterar vår digitala närvaro på ett sätt vi inte gjort tidigare är också en effekt av att vi verkar på en internationell marknad som ställer mycket höga krav på både flexibilitet och effektivitet. Vi har också märkt av att fler och fler besöker oss via mobilen och därför var det viktigt för oss att få en bättre anpassad webb som möter våra användares och kunders behov. Arbetet har fungerat väldigt bra och vi är otroligt nöjda med både vår nya webbplats och det partnerskap som vi har tillsammans med Dizparc."

Sandra Olofsson, Digital Marketing Coordinator, Rototilt.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag att utveckla en webbplats, anpassad efter era målgrupper och behov? Tveka inte att ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Kontaktpersoner

Anna Nabb

Dizparc Umeå

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.