<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

AXELENT

Omtag för intranätet – ett lyft för internkommunikationen

MicrosoftTeams-image

Beslutet att en global del skulle vara den första pusselbiten av det nya intranätet på Axelent var redan fattat. Vi på Dizparc satte oss tillsammans med marknadsavdelningen för att skapa rätt förutsättningar för projektet, med en tidplan och tågordning för genomförandet.

Axelent group består av en handfull bolag med fokus på lösningar som skyddar människor i produktions- och lagermiljöer. Bolaget grundades för drygt 30 år sedan och hjärtat av verksamheten finns sedan dess i småländska Hillerstorp.

"Vårt fokus för uppstartsmötet var att sätta en grundstruktur och att definiera syfte och innehåll för den globala startsidan. Sedan rullade vi på med ett antal arbetsmöten och utbildning av superusers och redaktörer. Det har varit ett jätteroligt projekt och vi ser fram mot fortsatt samarbete med det härliga gänget på Axelent."

Emelie Rogbring, Dizparc

Intranätet har fortsätt växa sedan lanseringen, både på global och lokal nivå, med fler besökare och ny information. Vi på Dizparc bygger intranät baserat på standardfunktionalitet i SharePoint med målsättningen att våra kunder själva ska kunna underhålla sina sidor. SharePoint förbättrats och utvecklas löpande och det kommer ständigt nya funktioner och möjligheter.

”Efter att vi skapade vårt globala intranät har vi påbörjat en lokal svensk intranätsida. Skulle fler länder sedan vilja ha egna lokala sidor kommer vi enkelt kunna fylla på med det när det efterfrågas. Våra svenska syskonbolag börjar även få egna sidor. Det formas också sidor för specifika arbetsgrupper (tex för vår globala säljorganisation). Det är enkelt att bygga vidare på och förändra intranätet vilket är viktigt för oss eftersom vår organisation ständigt växer och förändras. Jag som övergripande ansvarig håller ihop arbetet, men alla huvudsidor (produktavdelning, sälj, HR, marknad) har sina egna redaktörer med eget ansvar för utformning och innehåll."

Emilia van der Meulen, Axelent

Med avstamp i ett modernt intranät byggt på SharePoint har Axelent fått en stabil men ändå flexibel och anpassningsbar lösning för sitt intranät. Lösningen är lätt att bygga ut och förändra utifrån förändrat behov och önskemål. Med ett intranät som byggs på SharePoint får Axelent också en kostnadseffektiv lösning, SharePoint ingår som standard i den generella leveransen från Microsoft och inga extra kostnader tillkommer. Genom det användarvänliga gränssnittet kan Axelent själva underhålla och utveckla lösningen.

”Med vårt nya intranät har vi ett modernt och användarvänligt intranät som är enkelt att forma och uppdatera.”

Emilia van der Meulen, Axelent

Vi på Dizparc hjälper till med stöd och support vid behov, men kanske främst med omvärldsbevakning. Det händer hela tiden nya saker kring MS 365 och det kan kännas omöjligt att bedöma värde och nytta av alla nyheter. Vi hjälper våra kunder att ha koll och kan uppmärksamma och tipsa om nyheter med extra kundvärde.

  

Vill du veta mer om projektet?

Tveka inte att ta en kontakt direkt eller via formuläret. 

Kontaktpersoner

Emelie Rogbring

Dizparc Jönköping

Låt oss ta en kaffe

Ta en kontakt så hör vi av oss.