<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Business Intelligence

Data Analytics Package (DAP)

Fatta snabba, korrekta och datadrivna beslut med Microsoft Business Intelligence-plattform. Kom igång snabbt med stöd av vår kostnadsfria workshop!

data analytics package

Ta reda på hur du kan nyttja den fulla potentialen i din data.

Under en timmes kostnadsfri digital workshop gör vi en analys av din organisations behov, diskuterar uppföljning och rapportering samt identifierar möjliga lösningar. Vi pratar nuläge och möjligt nyläge och vilka nyttor ni kan uppnå med hjälp av våra lösningar. Workshopen syftar till att göra en enklare kartläggning av era behov och hur ni kan börja jobba mer datadrivet.

Chat@2x

Fördelarna med vår paketerade lösning

Med vår paketering kortar du startsträckan till att komma igång och jobba datadrivet och både du och kollegorna får snabbare tillgång till nya insikter och beslutsunderlag än om du bygger en lösning från början.
 

Vår Business Intelligence-paketering bygger på den världsledande beslutsstödsplattformen Microsoft Power BI samt Microsofts molnteknik Azure och är primärt framtagen för affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central (tidigare NAV).

Genom att kombinera vårt tekniska kunnande med en gedigen verksamhetsförståelse kan vi hjälpa dig att förstå behov, utmaningar och möjligheter kopplat till ditt digitala informationsflöde. Vi säkerställer att er nya lösning skapar nytta och konkurrensfördelar för din organisation.

 
 

Snabbare införande med hjälp av färdiga och redan beprövade datakopplingar

Hög kvalitet på datat minskar tiden du behöver lägga på ändlös datavalidering

Minskad risk vid implementationen då vi använder en färdig lösning i införandet

4 moduler att använda tillsammans eller separat

Välj en komplett moduluppsättning för automatiska synergier mellan Försäljning, Ekonomi, Inköp och Lager eller jobba med separata moduler som passar just din verksamhets behov.

Försäljningsmodul

Försäljningsmodulen ger dig en direkt bild av hur försäljningen går jämfört med tidigare perioder och innehåller exempelvis rapporter om orderstock, orderingång och försäljningsanalyser. Den ger dig även möjlighet att analysera produkter och produktgrupper.

Ekonomimodul

Ekonomimodulen ersätter statiska rapporter från affärssystemet med dynamiska som möjliggör analyser av utfall och avvikelser. Du kan på ett kraftfullt sätt vrida och vända på data för att drilla ner till enskilda verfikationsrader och analys av kund- och leverantörsreskontra.

Inköpsmodul

Inköpsmodulen ger dig möjlighet till uppföljning och kontroll av inköpsnivåer, öppna ordrar, leveranser etc. och innehåller rapporter om exempelvis inköpsstatistik, inköpsorderstock, leveransprecision och inköpsanalys. Den ger dig också möjlighet att analysera dina leverantörer.

Lagermodul

Lagermodulen ger dig en bra överblick över hur snabbt du omsätter ditt lager, vilka produkter som är hyllvärmare etc. Modulen innehåller exempelvis rapporter om lagervärde, lageromsättning, “slow Movers” och lageranalyser.

Vad du får

 • Komplett datalagerlösning (DW) i Microsofts molnplattform Azure byggd på senaste tekniken och standards 
 • Komplett integrationslösning som hämtar data från ert affärssystem
 • Kompletta semantiska modeller/dataset som håller ihop relationer mellan datat
 • Kompletta rapporter för att börja analysera ditt data
 • Möjligheten att enkelt att anpassa lösningen efter era önskemål. Antingen direkt vid införandet eller som separat aktivitet efter införande

En framtidssäkrad paketering

Utöver de redan definierade analysområdena är BI-paketeringen också förberedd för att ta emot data från andra verksamhetssystem som exempelvis lön, CRM, produktionssystem eller IOT-lösningar. På så sätt är BI-paketeringen en produkt som gör att du snabbt och enkelt kommer i gång med ditt beslutstöd, men samtidigt är framtidssäkrad för att kunna ta in nya informationsskällor. Datalagret kan också enkelt koppla ihop med andra Azuretjänster för att börja nyttja Machine Learning och AI, som alla ingår i Microsofts Azureplattform.

DEMO

Exempelrapport i Power BI

Vi erbjuder också

 • Kompletta datalagerlösningar och
  beslutsstödslösningar
 • Verksamhetskonsultering och analyser inom
  beslutsstöd
 • Power BI-rapporter
 • Analyser/AI och Machine Learning
 • Utbildning inom Power BI
 • BI-strategier och affärsanalys
 • Workshops inom uppföljningar och
  rapportering mm
 • Molnlösningar som bygger på Microsoft
  Azure
 • Migrering av Qliklösningar till Power BI
 • Stöd i resan för att göra er organisation
  datadriven
 • Resurskonsulting på plats hos kund
Hero Dizparc Security Assessment-1

logo_dizparc_ QTPBI

Erbjudande

Från Qlik till Power BI

Är ni redo att bygga om er Qlik-lösning till Microsofts Power BI? Vi har flera kunder som vi hjälpt på den resan. Ta en kontakt med oss så berättar vi mer!

dizparc-dd-chart

Erbjudande

DD-Chart

Vår paketerade tjänst DD-Chart hjälper er organisation att bli datadriven på riktigt! Vi kartlägger era nuvarande och kommande analysbehov, rapportbehov och uppföljning. Efter workshops tillsammans och en noggrann analys sammanställer vi all information, drar slutsatser och ger våra rekommendationer. Slutpresentationen av resultatet levereras i en rapport som du kan använda i ditt fortsatta arbete med att bygga en mer datadriven organisation. Kontakta oss för mer information!

aimplan (1)

Partnerskap

Financial Planning & Analysis (FP&A)

Vi är partner med Aimplan som erbjuder en egenbyggd lösning för budget- och prognoshantering inne i Power BI.

Inspiration

Läs mer om hur vi hjälpt våra kunder att nyttja den fulla potentialen i sin data.

Till mer inspiration
bild på brödskivor med dizparc logotyp

Case

Dizparc lyfte uppföljningen hos Polarbröd till nästa nivå genom ny BI-lösning

Webinar_ SoMe_IKON

Webinar

Så skapar du en datadriven organisation

Vi lever i en värld där information blir en allt viktigare faktor för att fatta beslut och att förstå samband mellan olika yttre förhållanden. Ta del av våra experters bästa tips på hur du kan sluta "killgissa", börja fatta datadrivna beslut och skapa värde för din organisation!

Boka en kostnadsfri workshop

Under en timmes digital workshop gör vi en analys av din organisations behov, diskuterar uppföljning och rapportering och identifierar möjliga lösningar. Fyll i i kontaktformuläret så återkommer vi för tidsbokning.

 

Kontakta oss

Kontakt

Stefan Lundström

Teamchef Digitala Insikter Umeå