<img height="1" width="1" style="display: none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2415267652073743&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tänk utanför boxen -
i boxen

Har du länge gått och klurat på en idé som du har svårt att släppa? Finns det något kittlande i den som du bara längtar efter att få utforska? Kanske har den potential att revolutionera världen eller helt enkelt bara göra din och dina kunders vardag lite smidigare, intressantare eller roligare?

Dizparc Blackbox Emblem Transparent

"- Oavsett storlek är en bra idé alltid värd att utforska inom ramen för en smart och kul innovationsprocess. Det är oftast redan på idéstadiet som jag och mitt team på Dizparc kommer in i bilden. Eller du in i boxen, rättare sagt. Vi tror på att göra innovation till en självklar del av vardagen och har därför skapat en innovationslåda som vi kallar för “Blackbox”

Sara Nilsson, Projektledare för Blackbox

Blackbox ikon

Blackbox - en digital innovationslåda för små och medelstora bolag

Trots att teknik är en självklar del av vår vardag är det ändå svårt att veta till vad eller hur den ska användas på smartast sätt. Möjligheterna är oändliga och ibland kan det kännas både som en svår, dyr och tidskrävande process att landa i en smart innovation som gör skillnad på riktigt.

Till Blackbox kommer du med en tanke eller problemområde som du inte riktigt vet hur du skulle kunna lösa eller göra bättre. Ett team hos oss sätter sig tillsammans med dig snabbt in i problemet och kommer sedan med konkreta förslag på en innovativ lösning. Resultatet blir en fungerande prototyp som du kan börja testa direkt i din verksamhet för att se om den flyger.

Svårare än så behöver det inte vara.

Från idé till färdig prototyp på 10 veckor

See

Utforska

Vi kickar igång med två utforskande workshops där vi skapar oss en tydlig bild av din verksamhet, dina visioner för den och vilka värden vi ska ha som målsättning att skapa med den nya lösningen.

Incoming

Utveckla

Vårt team fortsätter sin utforskning genom att vända och vrida på tekniken för att ringa in en riktigt vass lösning som hjälper dig att nå din dröm och (oftast) till och med några steg längre.

Rocket

Testa

Vi levererar en hållbar, innovativ Proof of Concept som du kan testa på dina målgrupper innan den sjösätts. På så sätt får du gott om tid att verifiera att lösningen funkar och är uppskattad innan du lägger mer resurser på att utveckla den i större skala.

"- Det finns så mycket smarta lösningar som jag inte har en aning om existerar men det behöver jag inte heller veta. Jag berättade för teamet vad jag ville skulle ske och de ställde följdfrågor. Sen byggde de lösningar jag aldrig trodde man kunde göra. Det har sparat mig flera timmar och det är mycket roligare för alla som använder Doclas!"

Per Sjölin, Grundare till Doclas/VD Halmstad Industri EL

Meeting_room_

Kriterier

Platsar du i boxen? Vad krävs från idé till entré?

Alla idéer som skickas in till vår Blackbox ses som likvärdiga initialt. Efter att de gått igenom vår väletablerade process är det dock bara de idéer som vi bedömer har störst potential som väljs ut. Vi baserar vårt urval på ett antal kriterier som tickar av följande delar i fallande skala; tydligt fokus på ekonomisk och miljömässig hållbarhet, potential att skapa affärsnytta och skalbarhet.

En dubbel vinst

I Blackbox investerar vi som bolag tillsammans med de partners som bidrar med goda idéer att utforska och skapar en smart win-win-situation.

Genom att skapa en lärmiljö där våra utvecklare får möjlighet att bredda sina kunskaper, testa nya tekniker och helt enkelt tänka utanför boxen får vi utväxling av vår investering genom möjligheten att växa i våra yrkesroller. 

För dig som har en idé skapar Blackbox ett  kostnadseffektivt utrymme att testa den då priset för utvecklingsprojekt som kvalificerar sig för Blackbox är kraftigt reducerat. 

Vårt team får en möjlighet att utvecklas och du får en chans att testa dina idéer.

En dubbel vinst helt enkelt!

"- En av de absoluta fördelarna med vår Blackbox är att den skapar en möjlighet för bolag att faktiskt spara pengar genom digitalisering. En riktigt bra idé som får blomma ut till en smart innovation kan snabbt vända en mindre initial utvecklingskostnad till en långsiktig tillgång, både rent affärsmässigt och tidsmässigt."

Elin Pettersson, Dizparc Halmstad

doclas_blackbox

Case

Från utmaningar till möjligheter i vår innovationslåda Blackbox

Läs mer om hur Doclas ökade användandet av sin tjänst genom smart teknisk innovation i vår Blackbox.

En unik möjlighet kräver ett unikt engagemang

  • För att ett projekt i Blackbox ska fungera behöver det finnas ett ömsesidigt förtroende och respekt mellan alla deltagare i processen. Vi förutsätter en transparens och öppenhet i projekten och ser det som en vital framgångsfaktor att du som kommer med en idé till boxen gör dig tillgänglig för frågor och är lika aktiv i projektet som vi. 
  • Arbetet i Blackbox utförs av våra medarbetare i nära samarbete med dig och ditt team samt ibland också externa aktörer från näringsliv, kommun och högskola. Vi förutsätter att du tycker att det är lika roligt som vi att jobba med en mix av kompetenser och erfarenhetsnivåer med olika perspektiv. 
  • Alla idéer i Blackbox ska vara av det mindre slaget och inte så pass mogna att de är redo att dra igång ett projekt kring redan. Vi förutsätter att du verkligen vill kavla upp armarna och vända, vrida och klura kring idéen ett antal vändor först!
Blackbox ikon

Idélådan är öppen

Vi ser fram emot att höra mer om just din smarta idé. Tveka inte att ta en förutsättningslös kontakt så snackar vi mer om hur vi tillsammans kan ta den till nya höjder!

Kontaktpersoner

Elin Petersson

Digitala Upplevelser

Sara Nilsson

Digitala Upplevelser

Kontakta oss

Fyll i formuläret om du vill veta mer om hur tjänsten funkar.