Digital app guidar till Dramatens Bergmanfestival

Under sommaren 2018 arrangerades Bergmanfestivalen av Dramaten i Stockholm. Bergmanfestivalen är en elva dagar lång hyllning till Ingmar Bergman och hans storhet som filmare och regissör med globalt renommé.

Inför eventet fick dizparcs apputvecklingsbolag, En Appstudio, uppdraget att utveckla en app för iOS och Android. Briefen var tydlig och intentionen från Dramatens sida var att förenkla festivaldeltagarnas vardag under eventets gång och öppna en direkt kommunikationskanal mellan arrangören och publiken.

Paketerat i en enkel och överskådlig funktionalitet och tydligt användargränssnitt tillhandahåller appen en kalender och förteckning över alla festivalens begivenheter. Kalendern är sammankopplad med Dramatens övriga system, vilket gör att alla aktiviteter hämtas direkt in i appen. Användaren markerar i kalendern det man vill se, för att sen få pushnotiser och påminnelser om när eventen äger rum. I appen finns också en interaktiv karta med vägbeskrivningar till de olika scenerna, samt en integrerad lista över deltagande restauranger.

”I appen samlades all information om festivalen på ett enkelt och smidigt sätt. Den underlättade för våra besökare att hålla koll på när alla föreställningarna de var intresserade av ägde rum och var”

säger Johan Bergman, IT-manager Dramaten.

Dramaten var väldigt tydliga med vad de önskade få ut av projektet och den färdiga appen, vilket gjorde att arbetet gick snabbt. Efter bara två veckors arbete levererades den färdiga festivalappen till Dramaten, som sedan själva fyllde den med det önskade innehållet. 

Camilla Erixon

Mediakontakter